Grabar-Kitarović završila posjet BiH ćevapima s Bešlićem

Grabar-Kitarović završila posjet BiH ćevapima s Bešlićem

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak kasno poslije podne završila je službeni posjet Bosni i Hercegovini šetnjom starim dijelom Sarajeva koja je pak okočana porcijom ćevapa u jednoj poznatoj lokalnoj ćevabdžinici i u društvu Halida Bešlića. 

Prije oproštajnog objeda u Sarajevu Grabar-Kitarović obišla je katedralu Srca Isusova, pravoslavu Sabornu crkvu, Begovi džamiju i Židovski muzej. 
Predsjednica Grabar-Kitarović ranije tijekom dana razgovarala je s članovima Predsjedništva BiH, predsjedateljem Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom i čelnicima Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH. 

Kako je priopćeno nakon razgovora u parlamentu hrvatska predsjednica i njeni sugovornici ocijenili su kako se odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske razvijaju u duhu dobrosusjedstva, rješavanja otvorenih pitanja i unaprjeđenja regionalne suradnje na svim poljima, čime se ispunjavaju europski standardi u bilateralnoj suradnji.  

Hrvatska je predsjednica ovom prigodom kazala kako će Hrvatska nastaviti pružati potporu BiH u procesu euroatlantskih integracija istaknuvši kako očekuje da će njen petogodišnji mandat biti ispunjen dijalogom i rješavanjem svih otvorenih pitanja u odnosima sa BiH.
hina
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar