Gradi se kružni tok na ulazu u Prozor

Općina Prozor-Rama  ove je godine ušla u veliki projekt uređenja gradskih ulica i pripadajuće infrastrukture uz ulice kao što su vodovod, odvodnja, rasvjeta,  elektro i telekomunikacijski vodovi. U sklopu  projekta bit će izvršeni radovi na izgradnji kolektora za otpadne vode i ti radovi su u punom jeku. Vrijednost projekta je oko 15 milijuna KM. Sredstva su osigurana preko Europske investicijske banke i proračuna općine Prozor-Rama.

Da bi se omogućio kvalitetan pristup samom ulazu u grad općina Prozor-Rama je započela sa planiranjem i izgradnjom kružnog toka na ulaz u Prozor iz s magistralne ceste M 16.2 odnosno kod semafora. U  tijeku je završna faza natječajne procedure za prvi dio radova.

Općina Prozor-Rama  Javni natječaj provodi pod nazivom: „Rekonstrukcija magistralne ceste M16.2 i Ulice Kralja Tomislava u Prozoru – izgradnja kružnog toka na ulazu u Prozor (I. faza – zemljani radovi).

Natječaj je objavljen u Službenom glasniku BiH, broj 22. Rok za dostavljanje ponuda bio je 27. 3.  2015. godine do 11.00 sati.

Otvaranje ponuda održano  je danas, 27. 03. 2015. godine u 12.00 sati u prostorijama Općine Prozor-Rama.

Na natječaj su se prijavila slijedeća građevinska poduzeća; „Pušina“ d.o.o. Grude, „Tabakplast“ d.o.o.Tomislavgrad,  „HP Investing“ d.o.o. Mostar,  „Livnoputevi“ d.o.o. Livno, „Roco-commerce“ Livno, „Putovi“ d.o.o. Grude, „KTM  Brina“ d.o.o. Posušje, „GS Građenje“ d.o.o. Prozor, „Izgradnja Tojaga“ Mostar,  „Zadrugar“ d.o.o. Mostar i „Đogić“ d.o.o. Prozor.

Ovaj natječaj odnosi se na dio zemljanih radova odnosno uklanjanje velike stijene na ulazu u Prozor kako bi se dobio prostor za kvalitetan kružni tok. Tu su uključeni i drugi zemljani radovi oko priprema za slijedeću fazu izgradnje.

Vrijednost ukupnih radova je 1.300.000,00 KM sa eksproprijacijom zemljišta i imovine koja se nalazi na prostoru predviđenom za rušenje. Sredstva su osigurana iz Federacije BiH od GSM licenci. Realizaciju projekta općina Prozor-Rama sufinancira s dvjesto tisuća KM.

Završavanjem kružnog toga dobiva se jedan važan prometni čvor gdje će se izbjeći sve prometne poteškoće. Pored praktičnosti dobiva se i jedna nova estetska dimenzija izgleda ulaska u grad Prozor.
 
 
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar