Grange osvojio zlato, Hirscher izletio, Zubčić 13., Kostelić 15.

Grange osvojio zlato, Hirscher izletio, Zubčić 13., Kostelić 15.

Slalom kao posljednja disciplina na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku ponudio nam je izrazito uzbudljivo natjecanje u teškim uvjetima jer je na američkoj stazi padao gusti snijeg koji je skijašima osjetno smanjio vidljivost. 

Nakon prve vožnje u vodstvu je bio Austrijanac Marcel Hirscher s 28 stotinki prednosti pred Rusom Alexanderom Horošilovim te 66 stotinki boljim rezultatom od Šveđanina Andrea Myhrera, a na kraju je slavio Francuz Jean-Baptiste Grange s 35 stotinki ispred Nijemca Fritza Dopfera te dodatnih 20 stotinki ispred još jednog Nijemca, Felixa Neureuthera. 

U drugu vožnju ušla su i tri hrvatska predstavnika. Filip Zubčić koji je završio 24.,Ivica Kostelić kao 25. te Matej Vidović kao 30. nakon prvog 'laufa'. Natko Zrnčić-Dim bio je na 34. mjestu. 

Dobro su se držali Zubčić i Kostelić koji su nakon prvih deset skijaša držali prva dva mjesta. Zubčić je bio šest stotinki brži od Kostelića, no tada su vodeće pozicije polako preuzimali bolje plasirani skijaši iz prve vožnje da bi na kraju slavio već spomenuti Grange. 

Završnica je bila izrazito napeta jer je prvo Rus Horošilov propustio svoju prednost, a onda je i Hirscher 'haklao' vrata. Na kraju je Zubčić završio na diobi 13. mjesta sa Švicarcem Justinom Murisierom s 3,34 sekunde zaostatka, dok je Ivica Kostelić bio odmah iza njih sa šest stotinki slabijim vremenom. Fantastično je to ostvarenje za mladog Zubčića i zapravo vrlo dobar rezultat Ivice Kostelića, ako uzmemo u obzir njegovu formu u posljednje vrijeme.
 24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar