GSS ga tražio, a on pio po kafićima u Baškoj

GSS ga tražio, a on pio po kafićima u Baškoj

Dok su desetorica pripadnika makarskog GSS-a od ranog jutra u nedjelju češljala biokovske padine iznad Promajne u potrazi za nestalim Čehom, on se zabavljao po kafićima u Baškoj Vodi, a na plaži je prespavao noć. Živog, zdravog i veselog pronašla je Jana Nackera (69) vodička u jednom od kafića Baške Vode, piše Slobodna Dalmacija.

Od subote navečer njegova supruga, s kojom je stigao na ljetovanje u Promajnu, plače, misleći kako je najgore snašlo njezina muža negdje među stijenama na Biokovu. Srčani je bolesnik. U subotu se zaputio iz apartmana, noću se nije pojavio, pa je nesretna žena sva u strahu i panici, pozvala u pomoć spasioce.

''Usprkos znoju i trudu, drago nam je da je na kraju sretan završetak. Sezona je očito počela, traženje nestalih nas redovito prati. Nas desetorica iz Makarske smo se u nedjelju ujutro zaputila u akciju pretraživanja terena iznad Promajne, gdje je supruga Jana Nackera pretpostavljala da joj se suprug zaputio na penjanje po privlačnoj planini. On je očito promijenio plan i ostao se zabaviti u Baškoj Vodi, samo nekoliko kilometara dalje od žene. Pio je po kafićima, prespavao na plaži. Nije ni promislio kako se supruga brine i da je alarmirala pomoć.

Osim ljudstva angažirali smo i tri vozila, pozvali u pomoć Splićane, jer se radi o velikom i zahtjevnom terenu i skoro dignuli helikopter. Policija je Nackera upozorila na nepromišljeno ponašanje i na troškove koje smo zbog njega pretrpjeli'', rekao je Tonći Lalić, pročelnik GSS-a Makarska.
bljesak.info

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar