Guardiola: Messi je najbolji nogometaš svih vremena

Guardiola: Messi je najbolji nogometaš svih vremena

Lionel Messi je najbolji nogometaš svih vremena, izjavio je trener Bayerna Pep Guardiola nakon što je Barcelona eliminirala njegov sastav u polufinalu Lige prvaka, slavivši s ukupnim rezultatom 5:3.
– On je najbolji igrač svih vremena. Mogu ga usporediti s Peleom. Sretan sam što mogu gledati takav nogomet – kazao je Guardiola.

Messi, koji je u ovoj sezoni postigao 10 golova u Ligi prvaka, uništio je Bayern u prvom susretu koji je završen rezultatom 3:0.
Argentinac je ponovo bio lider ekipe u uzvratnom susretu u kojem je Barcelona osmi put izborila finale.
– Vratio se, on je na istom nivou kao u vrijeme kada sam ja imao privilegiju da ga treniram – kaže Guardiola, koji je sa 27-godišnjim igračem dva puta osvojio Ligu prvaka vodeći Barcelonu od 2008. do 2012.
– On je definitivno ponovo na svom najboljem nivou – dodao je.

Messijeva uloga u jučerašnjem susuretu bila je manje napadačka, a Argentinac je preuzeo ulogu organizatora dozvoljavajući Neymaru i Luisu Suarezu da preuzmu ulogu glavnih "egzekutora".
– Kada ima loptu Barcelona je izuzetno snažna. Nadam se da će u Berlinu osvojiti peti europski naslov – kazao je bivši igrač Barcelone, koji je drugu sezonu zaredom propustio priliku da s Bayernom uđe u finale.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar