Gužve na graničnim prijelazima u BiH, kraći zastoji mogući i na putu Sarajevo – Mostar

Gužve na graničnim prijelazima u BiH, kraći zastoji mogući i na putu Sarajevo – Mostar

Na većini puteva u BiH, kao i na graničnim prelazima, i danas se očekuje pojačan promet vozila. Vožnja u kolonama i kraći zastoji mogući su na putu Sarajevo-Mostar u oba smjera – priopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog visoke dnevne temperature preporučuje se da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Vozači teretnih vozila, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, trebalo bi nakratko da se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična pretjecanja.

Brojne su dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je promet reguliran privremenom saobraćajnom signalizacijom.

IZ BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača, kao i ulaz u Žepče.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Velika Kaduša, Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina, Deleuša i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Do kraja kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar