GVARDIJAN HTIO REGISTRIRATI DIREKTORA DOMA A SUD MU NE DOZVOLJAVA BEZ OPĆINE

GVARDIJAN HTIO REGISTRIRATI DIREKTORA DOMA A SUD MU NE DOZVOLJAVA BEZ OPĆINE

Općinski sud u Mostaru, kao registarski sud, potvrdio je da je općina Prozor-Rama u pravu vezano za Dom za starije i nemoćne „Rama“ Šćit. To je potvrđeno Zaključkom od 22.10.2019. godine u kojem se nalaže predlagatelju (HO Kuća mira) da u roku od 30 dana od prijema otkloni nedostatke. Podsjetimo da su osnivači Doma Općinsko vijeće Prozor-Rama i Kapitul HO Kuća mira Šćit.

Općina Prozor-Rama je stalno tražila poštivanje Zakona. Kapitul HO Kuća mira je jedan od osnivača Doma i registiran je po državnim zakonima, a ne po crkvenim te je dužan pridržavati se državnih zakona.

Međutim, stalne radnje predsjednika Kaputula fra Andrije Jozića mimo zakona i iza leđa drugog osnivača (Općinskog vijeća Prozor-Rama) dovelo je do opstrukcija otvaranja Doma koje je moglo biti još prije tri godine.  U nizu takvih postupaka je i nelegalno raspisivanje natječaja za ravnatelja Doma objavljen u veljači 2018. godine.

 

Zadnji  pokazatelj takvih radnji je i pokušaj upisa u registar mimo suglasnosti drugog osnivača i drugih proceduralnih propusta što je Sud odbio.

U svim tim događanjima, obmanama javnosti i malverzacijama pokušavalo se Općinu Prozor-Rama prikazati kao onu koja se sudi s Crkvom. Međutim, ovakav Zaključak Suda jasno je pokazao da je Općina stalno bila u pravu i da je tražila samo postupanje prema Zakonu HU Kuća mira.

Općina Prozor-Rama i dalje poziva da nadležna tijela HO Kuća mira postupe po važećim propisima  poduzme radnje kako bi se Dom za starije  što prije stavio u funkciju.

Nakon ovakvog Zaključka Općinskog suda u Mostaru, kao registarskog suda, očekuje se žurna reakcija iz HO Kuća mira, te postupanje sukladno Zakonu i uz suglasnost drugog Osnivača (Općinskog vijeća Prozor-Rama).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing