Hadžifejzović Izetbegoviću: Daješ državu za ženu!

Hadžifejzović Izetbegoviću: Daješ državu za ženu!

Slagao si, sam priznao da si slagao narod, izdao mrtve, poginule, ranjene, raseljene, jetime, siročad, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu…
to nije snishodljivo, to je kukavički… ne znam šta ti je pa si to uradio? Ucijenjen si, moraš ili si samo politički glup?

“Bakire, u siječnju 2017. godine, kada si posljednji put bio u ovom studiju imao si uvjet: hoću sva pitanja unaprijed! Ti si jedini političar u čitavoj mojoj karijeri kojem sam dao sva pitanja unaprijed. Producenti CD-a su bili šokirani zašto to radim – rekao sam i – vidjet ćete – neće ni zapamtiti pitanja, osim o supruzi, a kamoli suvislo odgovoriti.

Nikada nikome, pa ni tvom ocu nisam rekao šta ću ga pitati, iako me prvi predsjednik države par puta zamolio da mu kažem samo prvo, uvodno pitanje, pozdrav ili kako ću već početi, zbog njegove koncentracije. Nisam, a tebi jesam – iz sažaljenja i naravno moje samouvjerenosti. Kao što si vidio, sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Pahorom, Dodikom, s većinom predsjednika uopće nemam papir ni napisana pitanja, a tebi sam ih čak i dao! Snishodljiv sam prema srpskim i srbijanskim političarima, a ja?!

Otiđi ti u Banju Luku kod Dodika, u njegovo gnijezdo i ponesi zastavu BiH i postavi mu je na sto, ispred nosa, ja sam to uradio!

Natjeraj ti Dodika da ti prizna genocid u sred Banje Luke, ja jesam. Bio si kod Vučića, kao i ja, pa ga nisi pitao je li pucao na Sarajevo, zašto ne prizna genocid, zašto se ne ispriča. Umjesto toga, u Beogradu si snishodljivo, pored ostalog, izgubio partiju šaha kao što gubiš politiku sa Srbijom.

Ja sam Vučiću u Beogradu rekao da treba ukinuti entitete i da mora, i zbog Srba, da skine ljagu s naroda, da prizna genocid, a ti si taj koji je snishodljivo, udvarački, podmuklo, tajno, neko kaže i izdajnički, čak veleizdajnički poslao emisare Vučiću – Denisa Zvizdića i Safeta Softića da mu prenesu tvoju poruku koja glasi: Vučiću, za par dana ću u Vijećnici napraviti lažnu predstavu Bosancima i Bošnjacima da ću kao fol uputiti Sudu u Hagu zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije zbog genocida u Srebrenici, ne reagiraj na to”.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar