Hajdučki završetak europskih nastupa

Hajdučki završetak europskih nastupa

Hajduk je ispao od Evertona u drami na Poljudu i ima za čime žaliti. U obje utakmice pokazali su puno, no na kraju Englezi idu dalje kao puno skuplja i iskusnija momčad.

– Počeli smo loše i zaslužili smo primiti prvi gol, ali moj gol bio je jako važan i dobro smo izvukli utakmicu. Vrlo je važno za klub ući u EL, uložili smo puno novca, došlo je puno novih igrača, a i to je jedan put do Lige prvaka – rekao je strijelac loba s centra Gylfi Sigurdsson za HTV.

A Hajdukov kapetan Zoran Nižić naglasio je:

– Uh, imamo za čime žaliti, imali smo Everton na rukama! Primili smo neshvatljiv gol, neću kriviti golmana, kolektivna je pogreška, ali čovjek je opalio s centra.

– Saidov penal? Ako se osjećao dobro da puca… Iako, imali smo dogovor u svlačionici tko treba pucati.

>>> Saidov promašeni penal pogledajte OVDJE.

Sjajni Josip Radošević rekao je sljedeće:

– Dali smo sve od sebe u obje utakmice. Napadali smo u oba poluvremena, imali smo šansi.

Radošević je zabio golčinu za 1-0.

– Bogu hvala, ja sam zabio u toj situaciji, ostaje žal jer nismo prošli dalje. Publika je dala sve od sebe, idemo dalje u prvenstvu i kupu.

– Taj gol nas je presjekao, to je bilo neočekivano. Opet smo se digli, krenuli naprijed.

Što je odlučilo?

– Odlučila je ta prva utakmica, trebali smo zabiti tamo taj jedan gol. Igrali smo protiv tri jako dobre ekipe u Europi i pokazali puno toga.

Torcida je ponovno bila sjajna.

– Publika je napravila sve na tribinama, mi sve na terenu, svi možemo biti sretni što smo pokazali. Idemo se odmoriti i okrenuti budućnosti i Istri – rekao je Josip Radošević.

Evertonov junak Gyfli Sigurdsson rekao je sljedeće:

– Drago mi je da smo prošli, bila je odlična utakmica u sjajnoj i pomalo neobičnoj atmosferi, lijepo je igrati večernje utakmice pod reflektorima, već sam pomalo zaboravio kako to izgleda. Drago mi je što sam postigao i gol, kazao je Sigurdsson, a na pitanje je li gađao ili je slučajno matirao Stipicu, odgovorio je:

– Što vi mislite? Pa naravno da sam gađao.

Pohvalio je još jednom Sigurdsson navijače Hajduka.

– Stvarno su stvorili vrhunsku atmosferu. Bio je pravi užitak igrati. Ovakvih navijača ne bi se posramio niti jedan ‘premierligaš’, ako moram usporediti atmosferu s nekim stadionom u Engleskoj onda bih rekao kako je atmosfera bila poput one na Goodisonu.

Ahmed Said ispao je jedan od tragičara.

– Žao mi je, ispričavam se suigračima i navijačima. Bila je to moja loša reakcija i loš momenat, želio sam najbolje, uzeo sam loptu i pucao penal. Nažalost, nije ispalo dobro. Što reći o utakmici? Kad primite gol s pola centra, onda nema potrebe ništa posebno dodavati. Nismo imali sreće, dogodilo se to što se dogodilo, moramo se što prije okrenuti domaćim natjecanjima. Hajduk može osvojiti i kup i prvenstvo. Imamo odličnu momčad, sada se moramo na to koncentrirati.

Na izravno pitanje je li on trebao pucati kazneni udarac ili netko drugi, Said je kazao:

– Ja sam uzeo loptu prvi i mogao je pucati i Erceg, Vlašić… Nije važno tko puca, ako zabiješ, a ako promašiš kao ja, onda ta pitanja gube smisao. Želio sam najbolje, u svojim snovima proživio sam ovakav trenutak stotine puta, sanjao kako ću na velikoj utakmici zabiti gol, nažalost nisam uspio.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar