Hajduk i HNS nakon sastanka: ‘Italija, Bugarska i još dvije utakmice u Splitu’

Hajduk i HNS nakon sastanka: ‘Italija, Bugarska i još dvije utakmice u Splitu’

Nakon kopernikanskog obrata i najave Davora Šukera kako će predložiti Izvršnom odboru HNS-a da se utakmice s Italijom i Bugarskom ipak igraju u Splitu, na Poljud su jutros u 10 sati stigli Damir Vrbanović, Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Nakon sastanka Marin Brbić i Damir Vrbanović istaknuli su zadovoljstvo zbog početka razgovora između 'zaraćenih' strana, čak si izdali zajedničko priopćennje u kojem se otkriva kako bi Split u budućnosti trebao dobiti čak četiri utakmice reprezentacije.

Nakon više od tri sata sastančenja Hajduk i HNS su poslali zajedničko priopćenje:

U utorak je u Splitu održan sastanak čelnika Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk vezano uz organizaciju kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije 12. lipnja na Poljudu. Obje strane označile su ovaj sastanak kao prvi korak prema rješavanju otvorenih pitanja, a sve s ciljem normalizacije odnosa između dviju nogometnih institucija.

Sa strane HNS-a sastanku su nazočili izvršni predsjednik Damir Vrbanović, savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk dok su HNK Hajduk predstavljali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednica NO Branka Ramljak i zamjenik predsjednice NO Nikola Koceić Bilan.

Zajednički je stav i prijedlog da se izmijeni domaćinstvo kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja 2015. godine umjesto u Zagrebu trebala odigrati u Splitu, a sve u interesu hrvatskog nogometa.
 

Četiri utakmice u Splitu

Također je predloženo da se utakmica Hrvatska – Bugarska, koja je na rasporedu 10. listopada 2015., odigra u Splitu.

HNS će sa svoje strane napraviti sve što je potrebno prema UEFA-i da se realizira odluka o promjeni domaćinstva utakmice Hrvatska – Italija za koju je već bilo prijavljeno domaćinstvo u Zagrebu.

Zajednički je prijedlog da Split bude domaćin još dviju utakmica reprezentacije Hrvatske u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018. godine.

gol.dnevnik.hr
 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar