Hajduk izdržao kod Brøndbyja; stoper Danaca dobio je crveni

Hajduk izdržao kod Brøndbyja; stoper Danaca dobio je crveni

Hajduk nije primio gol kod Brøndbyja, ali nije ga ni zabio. Tako će se pitanje o pobjedniku koji će proći u razigravanje za Europsku ligu rješavati sljedećeg četvrtka na splitskom Poljudu

Nogometaši Hajduka izvukli su vrlo dobrih 0-0 s gostovanja kod Brøndbyja u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. Bila je to izrazito čvrsta i tvrda utakmica s malo izrazitih prilika i dosta prekida nakon koje će Splićani rezultatski vjerojatno biti zadovoljniji.

Prvi je to remi “majstora s mora” u petoj utakmici protiv danskih predstavnika. Moglo je biti drugačije da je već u 11. minuti Savvas Gentsoglou, čovjek koji je zabio prvi gol u Hajduku tek prošli vikend, odmah upisao i drugi. Ipak, njegov udarac blokirali su domaći stoperi.

Brøndby je polako počeo preuzimati dominaciju, Crone je imao šansu iz blizine, ali nekako su to otklonili hajdukovci. Možda i najzreliju priliku na utakmici Danci su imali u 20. minuti kad je Mukhtar odapeo iz slobodnjaka s 20-ak metara iskosa, a Dante Stipica odlično odbio loptu koja išla u suprotni kut.

Teško je živio Hajduk i osam minuta prije odlaska na odmor kad je jako potegao Mensah, ali je ipak promašio okvir. Sličan ritam nastavio se u nastavku. Brøndby je imao terensku dominaciju, a Hajduk je prijetio iz kontranapada.

Za razliku od utakmica protiv Lokomotive i Levskoga u Sofiji, Franck Ohandza ovaj put nije donio prevagu kao džoker kod splitskog kluba. Probao je Carrillo s njim u završnih 15-ak minuta, ali jedine udarce u nastavku uputili su Memolla i Radošević, obojica izvan okvira gola.

Hajduk je tako sačuvao mrežu pred uzvrat idućeg četvrtka na Poljudu, a ostaje vidjeti hoće li to definitivno biti bez navijača, nakon što Uefina disciplinska komisija odluči o žalbi koju je poslala pravnička služba “bilih”. Jasno je da s njima i bez njih neće biti isto, ali Hajduk je svakako pokazao da se može nositi s Brøndbyjem. Danci će u tom uzvratu biti bez stopera Paulusa Arajuurija koji je zaradio drugi žuti karton u 93. minuti.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar