Hajduk slomio i Norvežane, Balić golom zapalio Poljud

Hajduk slomio i Norvežane, Balić golom zapalio Poljud

Hajduk je napravio dobar posao u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige protiv Stromsgodseta. Slavili su bijeli 2:0 i napravili veliki korak prema četvrtom pretkolu.

Hajduk je već u petoj minuti mogao do vodstvo. Ohandza se sjurio prema golu, ali je srušen na 18 metara, pa su Splićani dobili slobodan udarac. Loptu je uzeo Caktaš, ali prohujalo je to pokraj gola.

Uzvratili su Norvežani u 10. minuti, ali srećom po Splićane udarac Kastratija s 14,15 metara zaustavila je vratnica.
U 20. minuti ponovno Hajduk prijeti. Ohandza je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu za Roguljića, ali ispred njega u posljednji trenutak iz peterca čisti obrana gostiju.

Splićani su ponovno opasni sedam minuta kasnije. Jefferson se izborio za jednu loptu na 20 metara od norveških vrata. Brazilski veznjak potom je uposlio Vlašića čiji je udarac sa deset metara obranio Pettersen.

Do kraja prvog poluvremena Hajduk je imao dominaciju, ali pravih prilika više nismo vidjeli.

Nastavak utakmice ponudio je zatvoreniji Stromsgodset, međutim nisu uspjeli odoljeti napadima Hajduka. Igrala se 67. minuta kada je jedna odbijena lopta stigla do Andrije Balića koji je odlično opalio s 20-ak metara te norveškog čuvara mreže ostavio bez ikakve šanse za erupciju oduševljenja na Poljudu, piše Goal.

Nakon gola krenule su se zamjene što se vidjelo i na ritmu utakmice koji je znatno pao. Ipak, Hajduk je bio bolji i zaprijetio preko Vlašića i Caktaša. Nagrada za bolju igru stigla je u sudačkoj nadoknadi kada je za 2:0 pogodio Kiš.

Hajduk tako sada mirno može otputovati u Norvešku na uzvrat koji je za tjedan dana.

dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar