HDZ 1990: ODGOVOR VOJVODI RADAKU

HDZ 1990: ODGOVOR VOJVODI RADAKU

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama uputio je priopćenje za javnost:

Ilija Petrović kandidat za načelnika općine Prozor-Rama u svom nedavnom obraćanju javnosti postade preko noći vojvoda Radak. Radaka – koji je za novce Turcima predao neosvojivi kraljevski grad Bobovac – uzeo je Petrović za paradigmu navodne izdaje Rame. Rama je bila i ostala Čoviću neosvojivi bastion.

Radakov dijak i pisar Mijo optužuje one koji su s vlasti svrgnuli Čovićeve poslušnike jer bi ih opet htjeli vratiti na vlast u Rami. U svojoj maloumnosti tumaraju po srednjem vijeku tražeći primjere da bi ilustrirali današnju političku situaciju u Rami.

Koji jednodimenzionalni um, nesposoban da shvati suvremena politička kretanja, priziva srednjovjekovne vojvode, mutne prošlosti i još mutnijih karijera, čija uloga u tim teškim vremenima još nije dovoljno razjašnjena. Eto ramske vojvode sve znaju i donose sudove i zaključke ne čekajući pravorijek ramskih birača.

Kad su već potegnuli tog nesretnog Radaka da ih priupitam za hajdučko zdravlje. Dakle, jesam li ja taj Radak koji je u Rami proveo čitav rat i poslijeratno razdoblje sve do danas ili su to oni koji u Rami ne žive više od 30 godina i sad im se probudila želja za Ramom. Sramotno parafraziraju pokojnog Tuđmana i kradu mu intelektualno vlasništvo, sve kako bi impresionirali Vas drage Ramljake. Od Radaka do Tuđmana kod ovih mirnodopskih dezertera kratak je put.

Je li Radak onaj koji se kroz mukotrpne sudske procese izbori za novce koji pripadaju Rami ili su to oni koji su te iste novce prepuštali Čoviću. Danas oni i njihova djeca primaju plaću u EP HZHB, a da uopće ne dolaze na posao. Jesu li to oni koji su između ostalog sagradili suvremeni Dom za stare i nemoćne na Šćitu, htjeli zaposliti oko 30 ljudi i smjestiti u Dom 80 starih i nemoćnih, ali Čović posla Radaka, koji sve zaustavi. Evo već četiri godine sve stoji blokirano i zgrada propada a Radak glavinja po Zagrebu i širi laži i objede kako će Jozo u Domu zaposliti Muslimane i iste smjestiti u Dom. U toj šovinističkoj raboti traži i dobiva podršku Ramske zajednice iz Zagreba i izjavljuje da se Dom neće otvoriti dok je on gvardijan.

Nažalost s njim nema nikakva dogovora dok mu Čović ne dopusti da se skine blokada s Doma. Višekratno smo izjavljivali da je Općina spremna uložit sredstva samo nek Radak Andrija traži odobrenje od sultana u Mostaru da konačno otvorimo Dom. Hrabar je Radak kad četiri godine blokira otvaranje Doma i igra se ljudskim sudbinama.

Kad smo već kod Radaka zamolili bismo dijaka Miju koji piše pismo obraćanja javnosti da ga malo osuvremeni i doda mu zrnce istine, objektivnosti i samokritike. Neće škoditi ni Radaku, ni dijaku Miji, a ni narodu, dapače sto bi rekao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Dragi Ramljaci odgonetajte tko bi mogao biti Radak, pa ćemo poslije izbora organizirati tombolu na tu temu. Živi i zdravi bili, vidimo se na biračkim mjestima.

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama

Priopćenje OO HDZ 1990 Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar