HDZ 1990: Održan VI. izborni sabor u Mostaru

HDZ 1990: Održan VI. izborni sabor u Mostaru

Ilija Cvitanović ponovno je izabran na čelo HDZ-a 1990 na VI. izbornom saboru te stranke, koji je u subotu održan u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Cvitanović je naglasio kako su danas izabrana sva nova stranačka tijela, javlja Fena.

Tužan sam samo zbog jedne stvari, a to je što nismo imali po dva kandidata za predsjednika i zamjenika, ali možda je to u ovom trenutku dobro za našu stranku da zbijemo redove i pošaljemo poruku svima koji su nas sahranjivali proteklih 10-12 godina i govorili da se 90-ka prodala, da nije samostalna, da sam ja produžena ruka Dragana Čovića i slično”, prenosi Fena. Dodao je kako je ova stranka jako nezadovoljna stanjem u Bosni i Hercegovini

Predsjednik HDZ 1990 je naglasio kako je svjestan da sudjelovanjem te stranke u radu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) mnogi nisu zadovoljni

“Podvlačim i ponavljam, dok god je Bosna i Hercegovina uređena na ovaj način, dok god hrvatski narod nema mogućnost samostalno izabrati člana Predsjedništva BiH i sve izaslanike u Domu naroda Federacije BiH u Klubu Hrvata, te u Vijeću naroda Republike Srpske, za što ću se posebno zalagati, HDZ 1990 će biti sa svakim Hrvatom za stolom gdje se donose ključne nacionalne odluke i nikada nećemo ići ispod tog minimuma.

Kazao je kako Bosni i Hercegovini ne trebaju blokade, nego dogovor i kompromis

“Te poruke poslali smo onima koji su na vlasti. U ovoj državi nitko nema pravo zaustaviti isplatu plaća i ugroziti egzistencije tolikog broja ljudi zbog nekih političkih interesa. Rješenje je za stolom, dogovorom i kompromisom, za to se zalaže 90-ka. Nikada ispod nacionalnog minimuma i nikada podržavati ove loše politike koje su krive za trenutno stanje u Bosni i Hercegovini”, kazao je Cvitanović.

Na mjesto zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice 1990 izabran je Stipe Tokić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar