HDZ 1990: Ostvarili smo ciljeve

HDZ 1990: Ostvarili smo ciljeve

'Možemo reći da su svi naši ciljevi, što se tiče stranke ostvareni", kazao je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990 održanoj u Sarajevu.

"Ostvarili smo nekoliko stvari, pojačali rezultat, profilirali nove ljude, dobili europski pečat, po općoj ocjeni imali najbolji slogan i vizualni identitet, ali i vodili jednu pozitivnu kampanju koja je, nažalost, napadnuta u nekim točkama u BiH, ali mi smo to podnijeli dostojanstveno i nismo uzvraćali'', rekao je Raguž.

Istaknuo je kako je činjenica od 80.000 nevažećih glasova, kao i brojne nepravilnosti tijekom izbornog procesa, ozbiljno narušavaju demokratsko ozračje u Bosni i Hercegovini.

"Treba ispitati sve okolnosti od mjerodavnih tijela, a naknadno u Parlamentu i u suradnji sa odgovarajućim institucijama uraditi sve da sljedeći izbori budu regularni, da imamo kamere, providne kutije, potpuno transparentno prebrojavanje. Inače će izbori izgubiti smisao i postati će ono što vidimo sada, da se svake četiri godine imaju moć oni koji nemaju rezultat, a zadržavaju postojeće stanje. Rezultati izbora nisu na razini potreba za promjene u ovoj zemlji", zaključio je Raguž.

Stranka je nakon sjednice priopćila kako je HDZ 1990 je samostalna parlamentarna stranka na svim razinama, koja je na Općim izborima 2014. godine napravila iskorak u odnosu na sve dosadašnje rezultate ove stranke.

Navedeno je kako su tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990, decidno su iznesene analize izbornih rezultata za sve razine iz svih prostora i opći zaključak je kako je HDZ 1990 napravio vrlo dobar rezultat, koji predstavlja iskorak na sve dosadašnje rezultate stranke.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 izrazilo je zahvalnost prema svim glasačima, volonterima, članovima HDZ-a 1990, koji su dali doprinos da rezultat bude na ovakvoj razini.

''Poštivat ćemo svaki glas i s punom odgovornošću se odnositi prema povjerenju koje smo dobili'', rekao je nakon sjednice glavni tajnik HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović.
/bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar