HDZ 1990 Prozor-Rama: Ivan Šekelja, tužibaba, doušnik MUP-a i Grubešin povjerenik za rušenje načelnika

HDZ 1990 Prozor-Rama: Ivan Šekelja, tužibaba, doušnik MUP-a i Grubešin povjerenik za rušenje načelnika

HDZ 1990 Prozor-Rama upućuje priopćenje za javnost:

Prije par dana Općinu Prozor-Rama posjetila su dvojica inspektora Odjela za financijski i gospodarski kriminal MUP-a Mostar s namjerom da istraže kako je Općina Prozor-Rama zaposlila radnicu. Zapošljavanje je kvalificirao kaznenim djelom i MUP-u dojavio podoficir Vojske BiH, stalni član pastoralnog vijeća Franjevačkog samostana Rama-Šćit, dopisni član Odjela za financije i gospodarski kriminal i trećeredac Ivan Šekelja.

Ne možemo se oteti dojmu da je posjeta naređena iz određenih centara moći s namjerom da se načelnik “zadevera”, kako to kaže Šekelja. Taj opskurni lik iznosi svakodnevno lažna  svjedočanstva i dostavlja ih MUP-u s ciljem denunciranja ljudi koji obavljaju važne poslove u našoj općini. Neuk, kakvim ga je Bog dao, i neškolovan, fabricira dokaze i nakaradno tumači određene podatke i činjenice. On ne zna da je kvalifikacija kaznenih djela strogo propisana zakonom i izlaže se kaznenom progonu zbog podnošenja lažnih prijava. Na kraju bi se mogao “zadeverati” i naći u nezgodnoj situaciji.

Rečeni inspektori su se u Općini pojavili bez ikakvog naloga, po principu “pošla moma da nije doma, pošla lola da se škola”, što nas navodi na zaključak da ih je netko poslao mimo istražnih organa, s ciljem da se načelnik zastraši i “zadevera”, kako to u svojim pamfletima tvrdi Ivan Šekelja.

Ako su inspektori tako revni neka istraže koliko su Čović i Gilja u EP HZHB zaposlili HDZ uhljeba i koliko su zaposlili Širokobriježana u pogonu HE Rama koji nikada nisu prošli kroz Prozor, kamoli da su bili na radnom mjestu. Mogli bi ispitati koji to HDZ-ovci i bivši načelnici općine Prozor-Rama godinama primaju plaću a da uopće ne dolaze na posao. To im je možda nagrada što nisu tražili da EP HZHB Općini plaća zakonom propisana sredstva od obeštećenja.

Konačno neka se ispita koliko je gvardijan zaposlio svoje uže i šire rodbine poput bratića sa tek završenom srednjom ekonomskom školom, o uposlenim frizerima da i ne govorimo. Možda se nametnutom gvardijanu zbog toga i ne žuri sa otvaranjem Doma za stare i nemoćne osobe u Rami pošto mu i ostalu rodbinu zapošljava Čović u javnim poduzećima za nagradu zbog blokiranja otvaranja Doma.

Na koncu ne možemo se oteti zloj namjeri Čovićevih poslušnika iz Rame kad zapošljavanje svrstavaju u domenu kaznenih djela. Ako je tako, onda se Gilja i Čović nikad ne bi riješili robije. Zaposlena je mlada žena koja je u Zagrebu završila studije uz posebnu pohvalu, udala se u Ramu i rodila dvoje djece te želi ostati i živjeti ovdje u Rami. Pri zapošljavanju je prošla sve propisane procedure. A i to smutljivcima smeta.

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar