HDZ 1990 Prozor-Rama neće podržati kandidaturu Ilije Cvitanovića

HDZ 1990 Prozor-Rama neće podržati kandidaturu Ilije Cvitanovića

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama uputio je priopćenje za javnost o svom zaključku sa sastanka održanog 17.09.2021. godine u kojem stoji da neće podržati kandidaturu Ilije Cvitanovića za predsjednika stranke na Izbornom Saboru koji će biti održan idućeg tjedna.

Raspravljajući o pripremama za predstojeći Izborni Sabor HDZ 1990, Općinski odbor Prozor- Rama na svojoj sjednici dana 17.9.2021. usvojio je slijedeći

Zaključak

Izaslanici HDZ 1990 Općinski odbor Prozor – Rama  na predstojećem Izbornom Saboru HDZ 1990 neće podržati kandidaturu Ilije Cvitanovića kao kandidata za predsjednika, zbog odstupanja od stavova ovog Općinskog odbora i od stavova na kojima je utemeljen HDZ 1990, niti će podržati bilo kojeg drugog kandidata koji planira provoditi program suprotan navedenim stranačkim stavovima.

Razlog tome je u činjenici da sadašnje rukovodstvo HDZ 1990 i predsjednik Ilija Cvitanović nisu postupili ni po jednom zaključku ili deklaraciji, kojima se  tražio odmak od politike koju provode Dragan Čović i njegova struktura, iako je vidljivo da oni vode lošu politiku kojom Hrvate u Bosni i Hercegovini vode u nestanak.

Stanje u Bosni i Hercegovini iz dana u dan sve je teže. Cijele obitelji, posebno mladi, napuštaju zemlju, odriču se državljanstva, traže drugo mjesto za svoj život. Branitelji su usmjereni na traženje veza i na korupciju kako bi ostvarivali svoja osnovna prava. Poduzetnici imaju najteže uvjete poslovanja u cijeloj Europi, pa i šire. Loše je stanje u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, sportu. Loša je cestovna i sva druga infrastruktura. U takvim uvjetima u ovoj zemlji  živi i hrvatski narod, a političari koji se nameću kao lideri BH Hrvata ne čine ništa po tom problemu, zaokupljeni isključivo i jedino Izbornim zakonom, prepuštajući narod problemima i teškom životu.

Umjesto da u pravcu borbe za bolji život i dostojanstvo naroda djeluje HDZ 1990, odabran je put pomaganja Draganu Čoviću isključivo u borbi za izmjenu Izbornog zakona, zanemarujući sve druge životno važne potrebe Hrvata i svih drugih naroda u Bosni i Hercegovini.

Takav put HDZ 1990 ovaj Općinski odbor ne želi slijediti, što potvrđuje ovim Zaključkom.

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor –Rama

Zaključak OO HDZ 1990 Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar