• HDZ 1990 Prozor-Rama o otvorenom pismu predsjednika HO Kuća mira Šćit
  • HDZ 1990 Prozor-Rama o otvorenom pismu predsjednika HO Kuća mira Šćit
  • HDZ 1990 Prozor-Rama o otvorenom pismu predsjednika HO Kuća mira Šćit
  • HDZ 1990 Prozor-Rama o otvorenom pismu predsjednika HO Kuća mira Šćit
  • HDZ 1990 Prozor-Rama o otvorenom pismu predsjednika HO Kuća mira Šćit

HDZ 1990 Prozor-Rama o otvorenom pismu predsjednika HO Kuća mira Šćit

HDZ 1990 Prozor-Rama (Devedesetka) reagirala je na otvoreno pismo javnosti koje je uputio predsjednik HO Kuće mira Šćit fra Andrija Jozić koje je usmjereno protiv načelnika općine

Neuobičajeno za političke prilike i običaje,  predizborna kampanja u našoj općini otpočela je na zanimljiv način – otvorenim pismom ramskog gvardijana. Postajemo opet općina zanimljiva po kreativnim izbornim procesima, od nedavnih  krađa identiteta, izbornih prijevara, do ovogodišnjeg početka kampanje od strane ramskog gvardijana!

Pismo je prepuno laži, nelogičnih konstrukcija, zavisti, blaćenjem časnih i poštenih osoba naše općine.  Predsjednik Kuće Mira je očito dobro svjestan svojih grešaka. Zato ovim pismom pokušava krivicu za svoje greške i svoju neosjećajnost za potrebe ramskog naroda prebaciti na druge. Dobro je poznato i rješenjima suda dokazano da je predsjednik Kuće Mira pokušavao donositi nezakonite odluke i imenovanja, a pri tome u taj objekt nije uložio niti jednu marku. Poznato je i da nije smio sazvati ni Kapitul kao Skupštinu Kuće Mira, jer zna da ga velika većina ramskih fratara ne podržava u nezakonitom djelovanju i u obmanama koje vrši. Time je blokirao mogućnost završetka Doma za starije i nemoćne osobe na Šćitu, spriječio je zaposlenje tridesetak onih koji željno iščekuju posao, zaustavio mogućnost smještaja starijih osoba u objekt koji se smatra najljepšim Domom za starije osobe. Ni u čemu oko ovog projekta nije sudjelovao, a radilo se puno, od osmišljavanja ideje, pripreme arhitektonskog projekta, pripreme terena za gradnju, iskopa temelja, višemjesečne gradnje…   a sad se kao Predsjednik suosnivača  grčevito trudi da zaustavi i obezvrijedi veliki rad i trud mnogih koji su časno doprinosili ovom projektu.  

Znamo da to radi u ime politike. Vidimo da se pozabavio i općinskim proračunom. Vidimo da se pozabavio i ekonomskim istraživanjem iseljavanja iz Rame, naručenim predizbornim radom plaćenim iz trezora Ministarstva pravde BiH, radom koji nije objavljen ni u jednom stručnom časopisu već na facebook profilu autora. Tako i iseljavanje iz ove općine (a riječ je o bježanju iz države) postaje za neke samo predizborna tema, a ničim se nikada nisu uključili  kako bi stvarno pomogli u nekom projektu i umanjili iseljavanje.

U pozadini svega stoji novac – prepoznajemo želju da se teško izboreni novci za ovu općinu usmjere u neke druge centre, da se tamo grade vodovodi i lokalni putovi. Vidimo da protiv asfalta govore oni koji su davno otišli na asfalte drugih mjesta, a sad iz tih mjesta kao što je Mostar, Sarajevo, pa i Zagreb, pokušavaju doći do funkcije u Rami.

Mi u HDZ-u 1990 u Prozoru – Rami to dobro prepoznajemo, narod to također dobro prepoznaje, tako da nećemo nasjesti ni na politička piskaranja ni na bilo koji pokušaj obmane, već ćemo i u narednom razdoblju graditi svoju općinu  i pomagati narodu. 

HDZ 1990 Prozor-Rama

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar