HDZ 1990 PROZOR-RAMA: TRAGIKOMIČNA PREDSTAVA VIJEĆNIKA ANTE PAVLIČEVIĆA

HDZ 1990 PROZOR-RAMA: TRAGIKOMIČNA PREDSTAVA VIJEĆNIKA ANTE PAVLIČEVIĆA

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor uputio je priopćenje za javnost. 

Političku svakodnevnicu u našoj općini ovih dana  je „ukrasio“ vijećnik HDZ BiH u Općinskom vijeću Prozor – Rama, Ante Pavličević, priredivši nam svima pravu kazališnu predstavu. Prvi čin odigrao se na sjednici Općinskog vijeća u petak, 16. srpnja, kada je u dramatičnom obraćanju pozvao na donošenje zakona o komunalnoj djelatnosti  i ustvrdio kako je općinsko rukovodstvo izgubilo 14 milijuna KM jer je krivo obračunalo komunalnu naknadu Elektroprivredi.

U čudnom, neartikuliranom nastupu je mahao preslikom presude iz koje je on to zaključio. Dodatno je iskazao veliko neznanje time što je pomiješao pojmove komunalne naknade, komunalne djelatnosti i usluge komunalnog poduzeća. Kažu nam da je vijećnik Pavličević imao i pripremu za taj prvi čin na način da je nekoliko dana ranije po gradu nosao tu istu  presudu i uvjeravao svoje prijatelje da je to baš tako. Taj prvi čin kazališne predstave je bio veoma komičan.

Drugi čin je uslijedio na način obraćanja ramskoj javnosti putem priopćenja preko jednog lokalnog medija. Bio je malo ozbiljniji, nije tražio da Općina donese zakon već da uskladi svoje akte sa zakonom. Netko mu je valjda već rekao da općine uopće ne donose zakone, da je to posao viših razina vlasti. Od tvrdnji o ogromnom gubitku sredstava nije odustao, čak ih je pokušao učiniti ozbiljnijima tako što je uz tekst privio i preslik spomenute presude suda.

Nakon očitovanja općinskih službi shvatili smo i tragičnost ove predstave. Naime, u jednom redovnom postupku sud je vratio jedno od rješenja za komunalnu naknadu na ponovni postupak. Taj ponovni postupak je proveden te su ponovno ostavljene mogućnosti za žalbu na prvostupanjsko rješenje i na vođenje sudskog postupka. O povratu novca, čak 14 milijuna KM, u presudi ni riječi, a baš to pokušava javnosti podvaliti vijećnik Pavličević.

Kao što je u prevarantskom stilu varao s dopisnim glasovima prilikom lokalnih izbora, uvjeravajući javnost da i krivotvorene isprave i lažne javnobilježničke punomoći jesu zakoniti dokumenti, tako se i sada lažno nudi za pomoć građanima u dokazivanju zakonitosti oko komunalne naknade. Neuk kakvim ga je Bog dao, a HDZ okrenuo na krivi put strastvenog kockara, zapjenjeno je pokušavao dokazati navodni kriminal, pridružujući se već povelikoj listi onih koji grozničavo traže način da optuže Načelnika i da nekako preuzmu vlast u ovoj Općini, sve po željama svog velikog vođe. Vjerujemo da su tragikomične predstave vijećnika Pavličevića potrebne i njemu u prevladavanju unutarnjih kriza za probleme koje vjerojatno ima.

Bolesna želja da se u općini dogodi nešto loše stalno je vidljiva iz djelovanja ovog vijećnika. Poznato nam je i njegovo podcjenjivanje stradalnika Domovinskog rata, ismijavanje žrtava Doljana i logora u Jablanici kroz polumaraton, o čemu su se očitovale i udruge branitelja HNŽ-a i Jablanice. Zastor je pao, tragikomična kazališna predstava završena, a narodu bi dobro došla isprika vijećnika Pavličevića. Neće biti isprike, kao što je nije bilo ni u ranijim pokušajima obmana i prijevara, kockarski motiviranih i politički nagrađivanih. A narod će ipak prepoznati promašene kazalištarce, komičare i tragičare, i odmaknuti se od njih.

OPĆINSKI ODBOR  HDZ 1990 PROZOR – RAMA

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar