U očekivanju službenih rezultata, HDZ 1990 objavio svoje informacije o izborima u općini Prozor-Rama

U očekivanju službenih rezultata, HDZ 1990 objavio svoje informacije o izborima u općini Prozor-Rama

U očekivanju službenih rezultata Općinskog izbornog povjerenstva, HDZ 1990 je sagledao rezultate sa skoro svih biračkih mjesta (sada nedostaje Dobroša i Lizoperci, gdje se vrši ponovno brojanje, te bez dopisnog glasovanja i onoga na nepotvrđenim glasačkim listićima).

Rezultati pokazuju da je za Zastupnički dom Parlamenta BiH HDZ 1990 osvojio 1893 glasa, što je za 453 glasa više od glasova koje je dobio HDZ BIH u svojoj koaliciji. Na ovim listama Ilija Cvitanović je dobio 1679 preferencijalnih glasova, dok je Josip Grubeša na svojoj listi imao 1011 glasova.

Za Zastupnički dom Federalnog parlamenta koalicija predvođena HDZ 1990 je osvojila je  2333 glasa, a koalicija predvođena HDZ BiH 1685 glasova, što ukazuje da je Devedesetke bolja za 648 glasa. Na ovoj listi bio je Luka Faletar i osvojio 1864 glasa, Pero Kovačević je dobio 1282 glasa.

Za Skupštinu Hercegovačko neretvanske županije HDZ 1990 je sa svojom koalicijom osvojio je 1867 glasova, što je za 326 glasova bolje od onoga što je osvojio HDZ BiH sa svojom koalicijom (1541 glas). Pojedinačni rezultati će biti predstavljeni nakon provjera unosa u sustav.

Uz odličan rezultat dr. Diane Zelenika koja je kao kandidat Hrvatskog zajedništva predvođenog HDZ-om 1990 u Rami osvojila respektabilnih 1598 glasova (814 glasova manje od Dragana Čovića, HDZ BiH), HDZ 1990 u Prozoru – Rama je ponosan na sve ove rezultate.

Očekuje se da u parlamente odnosno skupštine viših razina vlasti nakon konačnih izbornih rezultata uđe više kandidata iz Prozora – Rame, što će olakšati provođenje projekata važnih za ovu općinu.

HDZ 1990 Prozor-Rama: Zahvala i čestitka biračima za izlazak na izbore u općini Prozor-Rama

Svim žiteljima općine Prozor –Rama koji su sudjelovali na Općim izborima u BiH održanim 7.listopada 2018. godine čestitam na odgovornosti koju su pokazali izlaskom na izbore i davanjem svog glasa najboljim kandidatima.

Kao predsjednik Općinskog odbora HDZ 1990 na poseban način čestitam i zahvaljujem članovima i simpatizerima ove stranke koji su na civiliziran, dostojanstven način podržali liste Hrvatskog zajedništva predvođenog HDZ-om 1990.

Ostvarili smo dobre rezultate kojima možemo biti ponosni. Nama na čast je dobar rezultat doktorice Diane Zelenika kao istinskog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kojoj smo, unatoč medijskoj blokadi njenog programa, dali zavidan broj glasova.  Posebno dobre rezultate imali smo na listama za parlamente i skupštine viših razina vlasti. Vjerujem da ćemo, nakon utvrđivanja izbornih rezultata, imati naše članove u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u Parlamentu FBiH i u Skupštini Hercegovačko neretvanske županije, kako bismo još bolje realizirali brojne projekte koji su pred nama.

 

Dana: 08.10.2018. godine                                                 Predsjednik OO HDZ 1990 Prozor – Rama

                                                                                                          Jozo Ivančević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar