Herceg i Špago s veleposlanikom Wigemarkom

Herceg i Špago s veleposlanikom Wigemarkom

Dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade i Šerif Špago, predsjedajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, susreli su se danas s veleposlanikom Lars-Gunnar Wigemarkom, šefom Izaslanstva Europske unije i posebnim predstavnikom EU u BiH.

Predsjednik Herceg i predsjedajući Špago upoznali su veleposlanika Wigemarka o ukupnim prilikama u HNŽ i aktualnostima u radu Vlade i Skupštine. Na poseban način tema razgovora bile su obveze BiH koje proistječu iz usvojene Reformske agende i uloga županija u njezinoj provedbi. Predsjednik Herceg i predsjedajući Špago naglasili su kako su Skupština i Vlada neupitno opredijeljene za reformski put. Na tom tragu Vlada je nedavno usvojila Akcijski plan u kojem su jasno definirani rokovi i aktivnosti koje će županijske institucije provoditi s ciljem što uspješnije provedbe zacrtanih zadaća.

Veleposlanik Wigemark izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, pozdravivši napore koje Skupština i Vlada čine podupirući snažniji europski put BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar