HERCEGOVINA.INFO: “Tužit će nas Rade Bošnjak, jedva čekamo!”

HERCEGOVINA.INFO: “Tužit će nas Rade Bošnjak, jedva čekamo!”

Rade Bošnjak, višegodišnji ravnatelj ZZO-a, čija imovina daleko prebacuje ono što se poštenim radom moglo zaraditi, koji je svakom djetetu kupio po nekretninu, sve uže članove obitelji natovario na državne jasle, a čiji sin batinaš, također zaposlen u državnu tvrtku s Q5 – icom vozao i premlatio čovjeka u Mostaru poslao je priopćenje da je nevin, i da će tužiti medije koji pišu o njemu.

“Moramo kazati da se radujemo, da jedva čekamo, da za svako slovo imamo ugovor i papir, da ćemo svakom ročištu dati neviđeni prostor i da nam je čast da nas tuže takvi poput Rade. Drago nam je posebno jer Bošnjaka u ovoj korumpiranoj državi ne bi drugačije ni doveli na sud”, piše hercegovina.info.

On se oglasio očito zbog neizvjesnosti što će reći vlasnik Cuspisa Vinko Kojundžić, kojemu je Darko Bošnjak, sin Rade Bošnjaka prijetio smrću, a koji će u 10 sati dati izjavu ispred MUP-a u Mostaru.

Rade Bošnjak u priopćenju nije naveo odakle u istoj zgradi u Zagrebu stan na njegovom sinu i osnivaču tvrtke koja je gradila paralelni IZIS, zašto nije legalno izbacio CUSPIS iz igre, nego zakulisnim tvrtkama u kojima on ima osobni interes, odakle mu sva imovina koju posjeduje.

Priopćenje Bošnjaka prenosimo u cijelosti: 

Rade Bošnjak, bivši direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, oglasio se priopćenjem za javnost zbog, kako je naveo, medijskih pritisaka od pojedinih medija i pojedinaca temeljenim isključivo na lažima, konstrukcijama, izmišljotinama i insinuacijama koje imaju za cilj obmanjivanje i manipuliranje javnosti. Bošnjak u svom priopćenju navodi kako su ”lažni medijski natpisi u funkciji svjesnog obmanjivanja javnosti od strane ugovornog partnera Zavoda, dobavljača IZIS-a – Vinka Kojundžića čije se ime često spominje u negativnom kontekstu u mnogim državama u kojima je djelovao”. ”Nisam jedini izložen mobbingu” ”Iza predstavljanja tobožnjeg zaštitnika zakonitosti i prava u interesu građana ove županije, stoji njegova borba za osobne interese i ostanak u ugovornom odnosu sa Zavodom jer je isti bio sudionik i novoga natječaja. Nisam jedini izložen mobbingu spomenutog sudionika natječaja već i pojedine kolegice i kolege iz Zavoda čime je otežao funkcioniranje i svakodnevni rad tih ljudi, a što se ujedno odražava na našu kvalitetu života kako poslovnog tako i privatnog”, navodi Bošnjak.

Najavljene izjave u policiji Dolazak Kojundžića u Mostar i najavljeno obraćanje medijima pokušaj je daljnjeg obmanjivanja i manipuliranja javnosti, tvrdi Bošnjak

Kako se navodi, pravi dolazak Kojundžića u Mostar je sudsko ročište po tužbi Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a protiv tvrtke Cuspis d.o.o. Taj sudski postupak pokrenut je od Zavoda na osnovu neovisne stručne ekspertize rađene od više stručnjaka iz odgovarajućih područja i ima za cilj utvrditi prava nad zajednički razvijenim programom IZIS (Integrirani zdravstveni informacijski sustav).

”Zavod je vrlo racionalno planirao okvirna sredstva za novi konceptualno inovirani, neusporedivo širi i sveobuhvatniji informacijski sustav u kojem bi IZIS bio jedan od ukupno pet segmenata cjelokupnog sustava. I u ovome dijelu Vinko Kojundžić selektivnim biranjem ‘argumenta’ i uspoređivanjem neusporedivog ponovno svjesno obmanjuje javnost jer mu je vrlo dobro poznato što nudi IZIS, a što se traži u novom informacijskom sustavu”, istaknuo je Bošnjak. Video: Vinko Kojundžić za Bljesak.info Dodao je kako se ranije nije oglašavao o ovom slučaju, ali je na to bio prisiljen nakon ”neviđene medijske hajke”. Angažirao odvjetnike ”Ne bih htio navoditi ništa detaljnije kako se priopćenje ne bi smatralo pokušajem utjecaja na parnični postupak po kojem je, kako sam već naveo, rasprava zakazana u četvrtak (16. 2. 2023. godine). Za sve ostalo bio sam primoran angažirati odvjetnički ured koji će, sukladno Zakonu o zaštiti od klevete, pokrenuti odgovarajuće postupke protiv medija i pojedinaca koji su zadnjih tjedana brojnim lažima nanijeli veliku štetu meni osobno, ali i mojoj obitelji. Sve ono što su nam stavili na teret bez ikakve osnove i dokaza imati će priliku isto dokazati na sudu ili snositi zakonom predviđene kazne”, stoji na kraju priopćenja Rade Bošnjaka, bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a. V

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar