HKD Napredak raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija

HKD Napredak raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija

MOSTAR/SARAJEVO, 14. studenoga (FENA) – Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Središnja uprava Sarajevo raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište “Ivo Andrić – Vladimir Prelog” za akademsku 2016./2017. godinu.

HKD Napredak dodijelit će pet jednokratnih potpora za studente prve godine studija, koji prvi put upisuju prvu godinu, a imaju manje od 20 godina života. Jednokratna potpora iznosi tisuću maraka za godinu dana.

Pet stipendija dobit će i studenti viših godina studija koji nisu apsolventi, nisu ponavljali godinu te koji nemaju 27 godina života. Stipendija iznosi dvije tisuće maraka za godinu dana.

Dodjeljuje si i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija iznosi tri tisuće maraka za godinu dana, priopćeno je iz Napretka.

Natječaj je otvoren od 7. studenog do 1. prosinca 2016. godine, a uz zamolbu kandidati su dužni priložiti i sljedeće dokumente: životopis, rodni list, potvrdu o prebivalištu, potvrdu fakulteta o upisanoj akademskoj 2016./2017. godini, ispis ocjena s prosjekom ocjena u dosadašnjem studiju, izjavu o članovima kućanstva (kućnoj listi), potvrdu o dohotku svih članova kućanstva, motivacijsko pismo.

Povjerenstvo za stipendije zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata, kao i motiviranosti za suradnju s HKD Napredak.

Prijavu s dokumentima dostaviti osobno ili preporučeno poštom na adresu:

Hrvatsko kulturno društvo Napredak “NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”, Maršala Tita 56, 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina ili NAPREDAK FUTURA d.o.o. “NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”, Bogovićeva 1, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska.

(FENA) G.P.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar