HNL: Dinamo i Hajduk u fantastičnoj atmosferi bez pobjednika

HNL: Dinamo i Hajduk u fantastičnoj atmosferi bez pobjednika

Nova sezona Prvog HNL-a nije mogla početi na ljepši način, u Zagrebu je odigran veliki derbi pred punim stadionom i uz odličan nogomet dva ravnopravna suparnika, posebno u prvom poluvremenu.

Najveći derbi hrvatskog nogometa izazvao je navijačku euforiju kakva već godinama nije viđena u Zagrebu. Za ogled na stadionu Maksimiru vladao je nezapamćeni interes zbog čega je vodstvo Dinama nakon što su rasprodani planirani kapaciteti stadiona, otvorilo i tribinu sjever gore. Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na Maksimira, a derbi je izazvao i veliki odaziv Torcide. Sasvim sigurno dio navijača je stigao na utakmicu bez obzira na situaciju oko braće Mamić, željan dobrog nogometa i prave atmosfere.

Zanimljivo, u večerašnjem ogledu prvog kola treneri Dinama i Hajduka Damir Krznar i Damir Burić su debitirali kao samostalni treneri u  HNL-u. Nikada se još u povijesti nije dogodilo da Dinamo i Hajduk u sezonu uđu s debitantima na klupi i da se odmah međusobno sukobe u prvom kolu. Splićani su posljednji put u Maksimiru slavili još u rujnu 2008. godine. Hajduk je od tada u Maksimir stizao u 15 navrata, upisao 11 poraza i izborio četiri remija.

DINAMO – HAJDUK 1-1
ZAGREB. Stadion Maksimir – 25,000 gledatelja; Sudac: Bruno Marić (Daruvar);
STRIJELCI: 0-1 Caktaš (8), 1-1 Soudani (37)
DINAMO: Eduardo – Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić – Ademi, Machado – Soudani, Ćorić (od 62. Rog), Pjaca (od 82. Hodžić) – Henriquez (od 75. Cekici)
HAJDUK: Kalinić – Tudor, Milović, Nižić, Pejić – Jefferson, Caktaš – Vlašić, Balić (od 52. Maloku), Roguljić (od 70. Maglica) – Ohandza (od 90+2 Kiš)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar