HNS mora platiti 80.000 eura i zatvoriti dio tribine na idućoj utakmici

HNS mora platiti 80.000 eura i zatvoriti dio tribine na idućoj utakmici

Na sastanku Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog izgreda hrvatskih navijača na susretu Europskih kvalifikacija između Italije i Hrvatske 16. studenoga 2014. godine.
 

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici.

Disciplinska komisija ovu je kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta te nereda među navijačima.

Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo po prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine.

Po tko zna koji puta, hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a 

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje huliganizam, i još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima jer je to u interesu hrvatskog nogometa, ali i društva, dodao je Vrbanović.
jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar