HNŽ: 1.400 slučajeva bolesti sličnih gripi, samo jedan potvrđen slučaj gripe

HNŽ: 1.400 slučajeva bolesti sličnih gripi, samo jedan potvrđen slučaj gripe

Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u periodu od 14. listopada 2017. godine, od kada se prati kretanje oboljelih od gripe, pa do danas registrirano je 1.438 slučajeva obolijevanja od bolesti sličnih gripi, kazao je Feni šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ dr. Erdin Alajbegović.

– Broj obolijevanja od bolesti sličnih gripi povećan je u odnosu na isti period prethodne godine, a najveći broj oboljelih zabilježen je na području Mostara, njih 738 – kazao je Alajbegović.

Naglasio je da je registriran i jedan slučaj potvrđene gripe, dodavši da je riječ o starijoj osobi lošeg imunološkog statusa koja je hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

– Promatrajući dosadašnju epidemiološku situaciju vezano za gripu, odnosno kretanje obolijevanja od gripe, najveći broj oboljelih pojavljuje se u siječnju i početkom mjeseca veljače – kaže Alajbegović.

Kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu gripe epidemiolozi preporučuje konzumiranje vitaminskih pripravaka i preparata koji pojačavaju imunitet te izbjegavanje zatvorenih prostorija u kojima dolazi do okupljanja većeg broja ljudi.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar