HNŽ Možda ipak dozvole maturalne zabave

HNŽ Možda ipak dozvole maturalne zabave

“Školska godina će završiti online i u skladu s tim škole se pripremaju da zaključe ocjene i odrade sve što je potrebno kako bi se ova školska godina privela kraju”, rekao je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović.

Prema riječima ministra Hadžovića i akademska godina će završiti na vrijeme. “Akademska godina se završava na vrijeme, online, i jednostavno sve ono što je zamišljeno bilo od kad je proglašena pandemija, uspješno je odrađeno na području HNŽ u svim visokoškolskim institucijama. S druge strane ispiti će se održavati na standardan način odnosno u školskim zgradama“, kaže ministar Hadžović.

Na pitanje hoće li u HN županiji, kao u nekim drugim na području FBiH, biti dozvoljene maturske svečanosti, naveo je: “Mi smo to pitanje kandidirali prema Kriznom stožeru naše županije i evo očekujem da bi se mogla dogoditi pozitivna reakcija Kriznog stožera i da se ipak dozvole maturski balovi za naše maturante”.

Resorni ministar smatra da je uprkos iznenadnoj situaciji koja nas je sve zatekla, obrazovni proces nastavljen na najbolji mogući način, uz, kako je istaknuo, hvale vrijedan angažman i nastavnika i roditelja.

“Mogu samo reći da smo mi kao Ministarstvo, od 13. ožujka kad je proglašena pandemija i kad smo krenuli sa online nastavom jednostavno shvatili da je to jedan izazov, kako za nas tako i za sve naše nastavnike. Išli smo sistemom korak po korak, uvođenja platformi u nastavu i prilagođavanja, kako naših učenika, tako i naših nastavnika, ali i u veoma velikom broju roditelja, koji su se vrlo efektno ponijeli u ovako jednoj situaciji na čemu im se zahvaljujem.

Nikome nije bila jednostavna ovakva situacija, mogu da kažem da sam veoma zadovoljan, na osnovu svih parametara koje smo i dobili sa terena. Bilo je problema naravno, uvijek može bolje, pokušavali smo izvući maksimum u ovom trenutku, u jednoj ovako teškoj situacij, ne samo zdravstvenoj nego i psihološkoj.

Jednostavno djeca su bila zatvorena u kućama, nisu mogli izlaziti vani, druga stvar, roditelji su bili nervozni, gubitak poslova i tako dalje. U jednoj vrlo teškoj psihološkoj situaciji ipak mislim da smo dobili jednu zadovoljavajuću ocjenu svi zajedno i evo ja se nadam da je to ako Bog da iza nas.

Naravno, Ministarstvo se priprema ukoliko bude ponovno proglašena pandemija da sve bude spremno od prvog dana, da možemo reći – idemo online. Tako da ćemo u narednom razdoblju do kraja mjeseca lipnja povesti računa o dodatnim edukacijama zajedno sa Zavodima naših nastavnika i pokušat ćemo još da dodatno usavršimo platforme koje su nam ponuđene.

Ja se nadam da ćemo biti spremni, naravno ukoliko bude i školska godina na jedan način kao što je propisano u skladu sa zakonom, odnosno da se djeca vrate u školske klupe ove platforme neće izumrijeti, znači one će biti jedno dodatno sredstvo koje će koristiti našim nastavnicima i učenicima za razmjenu znanja, informacija i svega ostalog”, istaknuo je Hadžović.

 

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar