Hoće li i drugi ovako reagirati ukoliko dođe do novih restriktivnih mjera

Hoće li i drugi ovako reagirati ukoliko dođe do novih restriktivnih mjera

Nekoliko tisuća revoltiranih Beograđana izašlo je u utorak navečer na gradske ulice nezadovoljni najavom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se ovog vikenda ponovno uvodi policijski sat u glavnom srpskom gradu, pišu tamošnji mediji.

Prosvjed protiv pooštravanja epidemioloških mjera u borbi s koronavirusom održava se ispred Skupštine Srbije, a među prvima su se ondje našli članovi inicijative ‘Ne davimo Beograd’. Oni optužuju vlast da je odgovorna za trenutnu epidemiološku sliku i da sada zbog pogoršanja situacije uvode restriktivne mjere, prenosi Jutarnji list.

Okupljeni prosvjednici zvižde i lupaju u lonce, a povremeno se mogu čuti skandiranja ‘Vučiću lopove’, ‘Uhapsite Vučića’, ‘Ostavke, ostavke’, ‘Kosovo je srce Srbije’…

U jednom trenutku skupina prosvjednika probila je ogradu ispred Skupštine i stigla pred glavni ulaz u zgradu. Ondje ih je zaustavio kordon policije nakon čega je došlo do naguravanja.

Dio demonstranata uspio je ući u predvorje Skupštine pri čemu je došlo do žestokog fizičkog obračuna. Kako javlja Nova.rs, policija je na demonstrante nasrnula pendrecima i suzavcem te ih tako istjerala iz zgrade parlamenta. Oni su uzvratili bacajući baklje u smjeru zgrade Skupštine.

Prosvjednici su potom policiji skandirali ‘Bacite štitove’.

U večernjim satima je i poveća skupina studenata iz Studentskog grada u Novom Beogradu krenula prema centru grada kako bi se pridružila prosvjedu.

Promet u okolnim ulicama je blokiran.

Kako javlja Nova.rs, i u Novom Sadu je počelo okupljanje nezadovoljnih građana.

Prorežimski mediji u Srbiji pišu kako iza prosvjeda stoji opozicija predvođena Draganom Đilasom koja je bojkotirala nedavne parlamentarne izbore.

Podsjetimo, u Beogradu se, zbog pogoršane epidemiološke situacije, od petka do ponedjeljka ponovno uvodi policijski sat i zabranjuje okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

– Danas je najteži dan za Srbiju – imamo 13 preminulih, do 15 sati bilo je 110 ljudi na respiratoprima, a sada ih je već 120, rekao je ranije Vučić.

On je naglasio da je “alarmantna situacija u Beogradu, a ozbiljna u još četiri grada”, navodeći da je u Covid bolnicama trenutno oko 4.000 pacijanata.

(Izvor: Jutarnji list)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar