Hoće li se gradonačelnik Mostara Kordić ugledati na Jozu Ivančevića? Elektroprivrede Mostaru duguju 22,6 milijuna KM

Hoće li se gradonačelnik Mostara Kordić ugledati na Jozu Ivančevića? Elektroprivrede Mostaru duguju 22,6 milijuna KM

Novoizabrani gradonačelnik Mostara Mario Kordić, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara, potvrdio je da s načelnicima odjela užurbano radi na izradi proračuna Grada Mostara kao i da je ustanovljena rupa u proračunu od pet milijuna KM.

“Nadam se kako ćemo to pokrpati pravomoćnom presudom u sporu s Elektroprivredom BiH. U nadi da ćemo to uspješno riješiti, razgovaramo s odgovarajućim ljudima. Kontaktirali smo i sudske organe gdje imamo jednu mogućnost da bismo mogli pokrpati rupu u proračunu, a to je pravomoćna presuda u sporu s Elektroprivredom BiH. Nadam se da ćemo dp 10.3. ćemo ipak uspjeti posložiti nacrt proračuna kako bi mogli otvoriti javnu raspravu po tom pitanju koja bi bila 25.03. u što bi bila uključena i javnost”, kazao je mostarski gradonačelnik.

Amer Zubčević, načelnik Odjela odjela za financije i nekretnine Grada Mostara kazao je kako je 2020. godine došlo do drastičnog pada poreznih prihoda koji se ostvaruju od neizravnih poreza kao i do pada od naknada elektroprivrednih poduzeća.

“Od 2016. godine krenuli smo u aktivnost naplate razlika od elektroprirvrednih poduzeća koje nisu bile uplaćene. Ukupna tužba prema Elektroprivredi BiH, koja je pravomoćna, do 31.12.2018. je 7.6 milijuna uz 5 milijuna maraka zateznih kamata, dok je tužba prema Elektroprivredi HZ HB 10 milijuna maraka, a u tom slučaju Sud još nije donio pravomoćnu presudu. Naknada od Elektroprivrede BiH je pravomoćna i došla je na naplatu i prema tome se nadamo da ćemo u narednom periodu uz pomoć javnog pravobranitelja izvršiti naplatu i uračunati mogući prihod te ostvariti pozitivan financijski rezultat”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing