HPD “Rama” sudjelovao u Memorijalnom planinarskom usponu na Prokos na Vran planini.

HPD “Rama” sudjelovao u Memorijalnom planinarskom usponu na Prokos na Vran planini.

U organizaciji planinarskog društva “Orlova stina” iz Tomislavgrada, u spomen na hrvatske vojnike, pripadnike Antiterorističke jedinice iz Lučkog, koji su kao pratnja hrvatskih generala stradali u snježnoj oluji 30. ožujka 1995., jučer  je održan Memorijalni planinarski uspon na Prokos na Vran planini.

  

I ove godine je na Memorijalnom usponu sudjelovao  veliki broj planinara, rodbine i prijatelja stradalih, skupina maratonaca,biciklista  i nekadašnjih vojnika HVO-a.

  

Uz organizatora, PD “Orlova stina”, sudjelovali su i članovi HPD “Rama”, pripadnici ATJ “Alfe” iz Zagreba, planinari iz Posušja,  Livna, Imotskog, Makarske…

  

Nakon polaganja vijenaca, paljenja svijeća i molitve za stradale vojnike koju je predvodio tomislavgradski gvardijan fra Sretan Ćurčić, sudionici uspona su se uputili  na Omrčenicu gdje je upriličen ručak i druženje.

  

Podsjećamo da su 30. ožujka, vraćajući se iz središnje Bosne, kao pratnja generala u snježnoj oluji, stradali Mladen Jakovljević. Robert Krizmanić,  Krešo Supina, Davor Zbiljski i Ivica Begić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing