Hrvat u 47. godini postao prvak svijeta!

Hrvat u 47. godini postao prvak svijeta!

I to je moguće! U sportu u koji hrvatska država ne ulaže niti kune, imamo prvaka svijeta. 47-godišnji Križevčanin Dražen Kogl osvojio je naslov prvaka svijeta u obaranju ruke na Svjetskom prvenstvu u Vilniusu u Litvi. Na prvenstvu je nastupilo 2000 natjecatelja iz 40 zemalja.

Da ovog 47-godišnjeg križevačkog automehaničara vidite, primjerice, na ulici kako popravlja nečije vozilo, sigurno ne biste pretpostavili kako se radi o najjačem čovjeku na svijetu u obaranju ruke.

Sve dok ne biste primijetili kako umjesto francuskim ključem, junak naše priče, glavu motora učvršćuje golom rukom. 



"Pa to mi je dio treninga, a i ušteda jer ne kupujem više alat", dodaje u šali simpatični i skromni Dražen Kogl kojem je već druge godine zaredom pošlo za rukom osvojiti zlato na svjetskom prvenstvu u obaranju ruke. 
Ovaj junak amaterskog sporta u Hrvatskoj je trenutno višestruki aktualni europski i svjetski prvak na obje ruke, a ovim sportom se bavi i cijela njegova obitelj, i to vrlo uspješno. 



"To je malo kome uspjelo", izjavio je za Sportski.net predsjednik Saveza Aleksandar Jakovac, i dodao kako se mala, ali moćna reprezentacija u ponedjeljak vratila iz Litve u slavljeničkom raspoloženju. 
"Dražen je 'pojeo' sve u svojoj kategoriji i strašno je ponosan iz razloga što su se po prvi puta u ždrijebu svi plašili samo da ne dobiju Hrvata. Sada zaista imamo vrhunske sportske rezultate i nadam se kako će i država prepoznati ovaj višegodišnji trud te financijski pomoći kako bismo titule i obranili", zaključio je Jakovac. 



Simpatični junak ove priče bio je raspoložen i za šalu na račun skromne financijske situacije u ovom sportu koji hrvatska država u šest godina nije podržala niti jednom kunom. 



"Ako treba, dogodine ću na rukama doći do Sofije, i pokušati obraniti ovogodišnje zlato", poručio je za kraj Kogl. 



Eto, nije u šoldima sve… 
net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar