Hrvati iz Australije pomažu završetak Doma na Šćitu

Hrvati iz Australije pomažu završetak Doma na Šćitu

Hrvatski iseljenici i njihovi potomci u Australiji prikupljali su sredstva za završetak Doma za stare i nemoćne osobe u Rami.
Na inicijativu gvardijana ramskog fra Tomislava Brkovića i voditelja Hrvatskog katoličkog centra u Wollongongu fra Ive Tadića, samostanski vikar fra Miljenko Petričević proveo je dva mjeseca s iseljenim Hrvatima u Australiji. Posjetio je hrvatske katoličke centre u Canberri, Wollongongu i Sidneyu gdje je predvodio misna slavlja. Po završetku misnih slavlja predstavio bi projekt Doma za stare i nemoćne osobe u Rami i zamolio pomoć za završetak ovog vrijednog projekta. Svoj prilog za ovaj projekt dali su mnogobrojni hrvatski iseljenici iz Hrvatske i BiH. „Samo vi gradite a mi ćemo pomoći“ reče jedan od njih.
Na ovaj način i uz donacije pojedinaca i pojedinih Hrvatskih društava prikupljeno je $ 101.100,00 AUD.
Prikupljeni iznos pomoći će završetku Doma i njegovog stavljanja u službu onima kojima je i namijenjen – starijima i nemoćnim osobama.
Iskreno hvala svima koji su dali svoj novčani prilog. Hvala fratrima Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, koji služe u spomenutim hrvatskim katoličkim centrima i koji su omogućili prikupljanje dobrovoljnih priloga. Hvala i svim pojedincima i društvima koji su se uključili u ovu akciji. Posebno hvala našem Ramljaku, voditelju HKC-a u Wollongongu fra Ivi Tadiću koji je uložio mnogo truda i vremena kako bi akcija bila uspješno provedena, prenosi rama.co.ba.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar