• HRVATSKA JE IZBACILA BRAZIL! U POLUFINALU SMO!
  • HRVATSKA JE IZBACILA BRAZIL! U POLUFINALU SMO!
  • HRVATSKA JE IZBACILA BRAZIL! U POLUFINALU SMO!
  • HRVATSKA JE IZBACILA BRAZIL! U POLUFINALU SMO!
  • HRVATSKA JE IZBACILA BRAZIL! U POLUFINALU SMO!

HRVATSKA JE IZBACILA BRAZIL! U POLUFINALU SMO!

Hrvatska je pobjedom najtrofejnije zemlje ostvarila prolaz u polufinale. (

Foto: Tom Dubravec

Zlatko Dalić u petoj je utakmici prvi put dao šansu Mariju Pašaliću da starta od prve minute. Pašalić je dobio prigodu na desnoj strani, a Kramarić kao “devetka”. Ostatak ekipe je odabrao standardan, Sosa se vratio na mjesto lijevog beka nakon jedne utakmice neigranja zbog iscrpljenosti i temperature. Ostatak obrane su Juranović, Lovren i Gvardiol. Na golu Livaković.

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Juranović. Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Foto: INA FASSBENDER Afp

JEDANAESTERCI:

– Stativa!! Marquinhos gađa stativu! U polufinalu smo!!

– GOOOL! Oršić u malu mrežicu za 4:2!

– Sa zastajkivanjem Pedro zabija za 3:2!

– GOOOL! Majer po sredini i idemo na 2:0!

– Brani Livaković!!! Još jedan obranjeni udarac s 11. metara!

– GOOL! Vlašić sigurno po sredini za dobar početak!

– Prvi ćemo pucati mi! Lopti prilazi Nikola Vlašić

120+2- Kraj! Pobjednika će odlučiti jedanaesterci.

120+1- Opet brani Livaković!! Skinuo je čistog zicera Casemiru.

120- Igrat će se još dvije minute nadoknade.

117- GOOOOL! Bruno Petković zabija za 1:1!!!

Foto: GABRIEL BOUYS Afp

116- Gurnuo je sve karte u napad sada Zlatko Dalić, iz igre je izašao Brozović, a umjesto njega na terenu je Oršić.

110- Kombinirali smo nakon kornera, Modrić-Majer-Brozović, lopta je na kraju došla do Petkovića na drugoj stativi, ali se naš napadač nije najbolje snašao.

106- Počeo je drugi produžetak.

Foto: GIUSEPPE CACACE Afp

105+1 – GOL! Izbacili su nas dodavanjem Brazilci, Neymar je zaobišao Livakovića i poentirao za 1:0.

103- Petković je sjajno izbacio dvojicu Brazilaca, ostavio za Brozovića koji gađa malo preko gola.

97- Napravili su dar mar sada Brazilci, pogotovo Antony koji je poslao neugodnu loptu u sredinu, ali i od ovoga smo se obranili.

92- Tražio je Neymar iz kornera nekoga do svojih suigrača na prvoj stativi, bio je Pedro najviši u skoku, ali otišlo je to samo na drugu vratnicu gdje nije bilo nikoga.

91- Počeo je prvi produžetak.

90- Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

86- Preživjeli smo i ovo! Nekoliko puta su prijetili našem golu, ali svaki put je bila spremna obrana, pokušaj Militaa otišao je u korner.

80- Pokušao je Paqueta koji je natrčao na povratnu loptu Rodryga, ali opet dobru stvar radi Livaković, brani i ovaj udarac i čuva Hrvatsku mrežu netaknutom.

76- Sjajna obrana Livakovića! Po drugi put u ovom susretu kao gubitnik je izašao Neymar koji je ciljao bliži kut, ali je Livaković bio dobro postavljen.

74- Jedan dalekometan pokušaj Neymara koji je čak od nekoga od bloka došao do našeg gola, ali nije bio to ozbiljan udarac. Livi je danas skidao i veće prilike.

69- Priprema i Dalić svoje adute s klupe. Za ulazak su spremni Vlašić i Petković.

66- Ponovno Livaković! Spretno se odbila lopta Brazilcima, sada do Paquete, ali već četvrti put da veliku priliku skida naš Dominik.

64- Odlučio se Tite već za drugu promjenu na utakmici. Nakon Antonyja, na teren će Rodrygo.

59- Dugo su naši gradili napad, nekoliko kratkih paseva, a tražili su i igranje rukom nekoga od brazilskih braniča, ali Oliver se nije oglasio.

55- Sjajna nova obrana Livakovića koji je u duelu jedan na jedan protiv Neymara izašao kao pobjednik.

Foto: GABRIEL BOUYS Afp

53- Dobra prilika za Hrvatsku! Perišić je dobro vidio utrčavanje Pašalića u kazneni prostor, ciljao je njegovu glavu, ali je lopta otišla mrvicu previsoko.

48- Trajala je kratko provjera o potencijalnom jedanaestercu za Brazil jer je Juranović dirao loptu rukom, ali akciji prije toga prethodilo je zaleđe, pa na kraju nije bilo ništa od udarca s 11 metara.

47- Dobra intervencija Livakovića! Gvardiol je u nastojanju da očisti loptu umalo ugrozio svoju mrežu, ali bio je spreman Livaković koji nije dozvolio da iz ovako jedne nespretne situacije primio pogodak.

46- Počeo je nastavak susreta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA – Nakon početne dominacije Vatrenih u kojemu smo najbolje zaprijetili preko Perišića u 13. minuti igralo se više manje na sredini terena. Brazilci su tri puta pucali u okvir gola, dok su naša tri pokušaja išla preko okvira. Vidjet ćemo što će ponuditi nastavak susreta u kojemu Hrvatska na trenutke izgleda kao puno bolja momčad na terenu.

45- Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

42- Brani Livaković! Neymar je gađao iz prekida, a lopta je kroz živi zid prohujala do naših vrata gdje je spreman bio Dominik Livaković.

35- Sakrili smo sada loptu Brazilcima, pune tri minute trajala je naša izgradnja napada prije nego li smo izgubili posjed.

30- Drugi pokušaj Perišića na utakmici! Ponovno je Juranović osvojio puno prostora, odigrao dva puta dupli pas, a onda prebacio na drugu stranu. Perišić je dočekao loptu, slomio čuvara, a onda pucao preko gola.

27- Modrić je izveo slobodnjak i ubacio loptu u šesnaesterac, ali je obrambenih igrača puno više nego napadača i lako su izbili loptu.

23- Pucao je Casemiro iz daljine nakon nekoliko kratkih paseva. Po našu sreću, lopta je od bloka otišla u korner.

21- Brazil je imao dvije prilike za redom. Oba smo puta dobro obrambeno reagirali na pokušaje Paquete i Neymara.

Foto: GABRIEL BOUYS Afp

19- Nakon tranzicije koju su Vatreni dobro odradili, lopta je došla do Kramarića koji se oslobodio na svoju desnu nogu i pucao, ali pokušaj je od bloka otišao daleko od gola.

15- Traje potpuna opsada Brazilskog gola. Modrić je pokupio jednu ničiju loptu, tražio je nekoga od svojih na petercu, ali su to otklonili igrači u žutim dresovima.

13- Velika prilika za Hrvatsku! Juranović je povukao loptu, dao za Pašalića koji je pronašao Perišića koji puca pored gola.

10- Ponovno je malo zakuhao situaciju Vinicius. Sjurio se s lijevog krila prema sredini, na kratko smo otklonili opasnost, ali je lopta došla do Raphinhe koji se nije snašao u svojem prodoru.

5- Prvi udarac u okvir gola za Brazilce. Pokušao je Vinicius Jr. čiji je udarac išao ravno po sredini gola, Livaković je bio spreman.

3- Kovačić je lijepo presjekao jednu loptu na polovici terena, nanizao par igrača svojim driblingom, a onda je srušen prekršajem.

1- Počela je utakmica na Education City stadionu.

Foto: INA FASSBENDER Afp

Izvor: Jutarnji List

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar