Hrvatska je s 25:24 bila bolja od Portugala i tako zadržala nade u plasman na Olimpijske igre

Hrvatska je s 25:24 bila bolja od Portugala i tako zadržala nade u plasman na Olimpijske igre

Kakav preokret. Na 10:16 bili smo na podu,a onda je počela druga utakmica i ostala je nada da bismo mogli otići na Olimpijske igre. Morali smo dobiti Portugal za bilo kakvu šansu da se borimo za Tokio u posljednjem kolu protiv Tunisa. No, ta činjenica unijela je dodatni strah od greške u našu igru i djelovali smo presporo, preoprezno, a tako je s Portugalom najteže igrati. Dok oni zabiju dva, mi zabijemo jedan i tako prednost protivnika raste.

Nije nas bilo u napadu, spori, suzdržani, bez agresivnosti. Portugal je samo čekao i srećom do ulaska drugog vratara Gaspara nije dočekao, no njegovim ulaskom stvari se mijenjaju, nekoliko obrana u seriji Portugal diže do +4, a nas baca u još veći očaj.

Imali smo kod 8:9 zicer Martinovića za egal, Gaspar je obranio, pa je u sljedećem napadu obranio i zicer Mariću i Portugal je 8:9 pretvorio pomalo u 8:12, što je bila vrlo visoka prednost s obzirom na naš ritam.

Štrlek je fulao zicere da podeblja loš dojam o realizaciji u prvom dijelu, jednostavno ništa nije išlo

Ni obrana nam nije bila briljantna. Dobijemo igrača plus, pa već u sljedećem napadu ostanemo bez Mandića i opet se ne pomaknemo. Probali smo 6-0, probali smo 5-1, ali nismo imali podršku vratara koji su opet kasnili za protivnikom.

To nikako nije izgledalo dobro. Sva je sreća da Portugal nije stisnuo gas do daske, jer mogao je već u prvom dijelu riješiti sve probleme. Onaj strah koji smo vidjeli nakon izgubljenog boda od Japana u Egiptu, vratio se ponovno. Tresle su se ruke jednom iskusnom timu, izuzevši Čupića koji je pokazivao drugačije, ali nije imao pratnju. Drastično se u drugom dijelu moralo nešto promijeniti da bi se utakmica vratila u tijek koji smo željeli.

No, nije se mijenjalo, nastavili smo u istom ritmu, što je znak da jednostavno nismo mogli drugačije. Trebalo je Portugalu samo nekoliko minuta da se digne na plus 6, što je naznačilo kraj, koji je Horvat pokušao odgoditi time outom, no teško je išlo.

Mini serija 4:0 vratila nam je nadu, počelo je bodrenje, čak smo dobili i kontru s Mandićem i Čupićem, počeli igrati svoj rukomet – konačno. No, stizati – 6 je bilo jako teško. U igri su bili Šebetić Mamić, zatvorili smo obranu na Gomesu malo bolje. I rušila se prednost Portugala pomalo, no trebalo je u tome imati i puno strpljenja, jer Portugal se očekivano dobro služio sa igrom 7 na 6.

No, uspjeli smo golom Čupića u 54. minuti doći na 21:21. No, Portugal je nastavio korak ispred, stizali smo i pokušali čekati potpuni povratak. I uspjeli smo u 58. minuti kazniti portugalskih 7 na 6, Duvnjak je zabio za naše prvo vodstvo 24:23 i gurnuo pritisak Portugalu. Vratio se Portugal, ali je Cindrić poletio za pobjedu, a sa sirenom na kraju Rui Silva je pucao preko Šege. Sreća prati hrabre.

 

Izvor: jutrarnji.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar