Hrvatska je u polufinalu SP-a!

Hrvatska je u polufinalu SP-a!

Hrvatski vaterpolisti protiv Njemačke igraju četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a u potencijalnom polufinalu idu na Španjolsku koja je s 12-9 pobijedila Srbiju

E, pa, bilo je dosta šetnji Gwangjuom. Dovoljno su ‘barakude’ svojim navijačima priuštile mira i spokoja u utakmicama, pardon, malo jačim treninzima protiv Australije, SAD-a i Kazahstana. Sada je, u četvrtfinalu, došlo vrijeme za prvu malu dramu, malo i neočekivanu, doduše, ali najvažnija vijest glasi da je Hrvatska preko Njemačke (10-8u polufinalu Svjetskog prvenstva  i ondje će u četvrtak igrati protiv Španjolske koja je izbacila Srbiju (12-9).

Nijemci, isti oni Nijemci koji su prije tri tjedna na splitskom Zvončacu izgubili s 12 razlike, isprsili su se prema svjetskim prvacima. Potvrdili da ona utakmica protiv Italije koju su izgubili s jedan razlike nimalo nije bila bezazlena ili slučajna. Uveli su nas u utakmicu pozicijskih napada, manjeg broja golova, u kojoj njihove šanse rastu, pa su sve do završne dvije-tri minute bili u igru za senzaciju. No to možda neki drugi put.

Njemačka pratila

Da smo bili oprezni, jesmo. Da smo očekivali baš ovako čupanje, pa i nismo. Trebalo nam je više od pet minuta za prvi gol (Vukičević iz peterca), ali problemi su se mogli nazrijeti kada su Reibel i Strelezkij okrenuli rezultat. Njemačka je vodila nakon prvih osam minuta.

U redu, ništa toliko strašno, ali vrijeme je prolazilo, a i dalje Hrvatska nije bila Hrvatska. Brza, poletna, precizna, ubojita. Istina, Benić i Šetka vratili su nas u normalu, ali Njemačka je i dalje pratila sve što mi napravimo.

Međutim, bili smo uvjereni da je samo pitanje vremena kada će se dogoditi taj klik koji će obeshrabriti Nijemce. Bušlje dva gola pa Vukičević pa Joković, mislimo si, da, to bi trebalo biti to. 7-3 već na startu drugog dijela. Nijemci padaju, Hrvatska raste.

Vrlić ugasio nadu

Samo kratkog vijeka bijaše tako, nažalost. Do kraja treće četvrtine Njemačka je skoro izjednačila s tri gola u nizu, a onda to i učinila na početku završne dionice golom našeg Zagrepčanina Ćuka. 7-7 sedam minuta prije kraja. Pa neće valjda?

Ne, neće. Ukazala se ljevica iz Župe dubrovačke. Ostali smo bez kapetana Bušlje zbog tri isključenja, ali Joković je ozbiljno shvatio ulogu njegovog zamjenika. Dva gola, dva bronhija za +2. Pet minuta prije kraja.

Njemački, pak, kapetan Real dao je svojima još poneko zrno nade, ali ugasio ju je Vrlić koji je bio egzekutor odlične akcije u kojoj ga je Miloš pronašao na ziceru. Prošli smo, uz malo čupanje kose, ali kako drugačije u polufinale planetarne smotre?

Svjetsko vaterpolsko prvenstvo:

Hrvatska – Njemačka 10-8 (1-2, 3-1, 3-3, 3-2)

Hrvatska: Bijač (6 obrana), Marcelić; Macan, Fatović, Lončar, Joković 3, Benić 1, Vukičević 2, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Šetka 1, Garcia 1

Njemačka: Schenkel (9 obrana), Gotz; Reibel 1, Van der Bosch, Real 2, Preuss, Jungling, Strelezkij 1, Gielen 3, Stamm, Ćuk 1, Restović, Eidner

Igrač više: Hrvatska 4/6, Njemačka 2/8

Peterci: Hrvatska 2/2, Njemačka 1/1

 

/Izvor: 24sata.hr/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar