Hrvatska na korak do Eura

Hrvatska na korak do Eura

Jedan je dan sve promijenio, Hrvatska ima Euro u rukama i samo je pobjeda nad već eutanaziranom Armenijom, što se tiče ovih kvalifikacija, dijeli od osmog izravnog plasmana na veliko natjecanje, bez play-offa i drama… Nije nam onakav listopad trebao, ali neka sve sretno završi i bit će zaboravljen. Utakmica je prelomljena do 16. minute i drugog pogotka, iako nije zaključena s trećim, a zbog praznog hoda u nastavku izbornik Zlatko Dalić nije još više odmorio pojedine startere za Armeniju. Nije se želio igrati s vatrom jer trećeg gola nije bilo sve do kraja (2:0). – pišu Sportske.jutarnji.hr

image

Statistika Latvija-Hrvatska

SOFASCORE

Luka Modrić ponovno je bio sjajan, Lovro Majer igra odluke, strijelac i asistent, Kramarić je zabio, Brozović bio dobar, a Šutalo Erlić ponovno su odigrali stopere u tandemu skladno i uvjerljivo, što su i ranije radili protiv mnogo jačih igrača. Kao da su trenirani u kampovima za djelovanje u paru. U završnici debitirali su Marco Pašalić Martin Baturina, Dinamov veznjak zamijenio je kapetana Modrića. Njegova će karijera pokazati koliko u tome ima simbolike…

image

ANTE CIZMIC Cropix

Latvijci su krenuli hrabro i agresivno, ali prva akcija bila je Kramarićev šut glavom koji je golman lako ukrotio, no već u sedmoj minuti Lovro Majer je na pas Luke Ivanušeca doveo Vatrene u vodstvo i priredio željeni uvod.

Hrvatska je pokazala razliku u klasi, prednjačila u posjedu, stizali su novi udarci, Majer je opet okušao šut… U 16. minuti Kramarić je drugim golom donio mir Vatrenima. Tada bi malo tko rekao da će na tome ostati…

image

ANTE CIZMIC Cropix

U 31. minuti Zlatko Dalić promijenio formaciju na obranu s trojicom stopera, gurnuo Josipa Stanišića prema naprijed na desni bok. To je brzo rezultiralo Stanišićevim ubačajem i Budimirovom udarcem glavom. Iako je špica Osasune trudila i ovaj put nije bilo dobrog “napajanja” za nju.Tako su igrali samo do kraja prvog poluvremena pa se vratili na klasiku s četvoricom u obrani.

Hrvatska pjesma odjekivala je stadionom, navijači nisu dali da ih studen svlada, iako je temperatura bila minus jedan Celzijev stupanj, a osjećaj kao da je minus tri. Vukovarski vodotoranj na slici na hrvatskoj tribini s porukom “Iz krvi i bola niknut će cvijeće”, te latvijska zastava slobode s datumom proglašenja nezavisnosti 18. studeni 1918. godine obilježili su atmosferu na punom stadionu.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Drugi dio otvorio je pokušaj Budimira, Latvijci su htjeli izbaciti glavu iznad vode pa su u nekoliko navrata dolazili do naših vrata, no obrane je ovaj put bila daleko sigurnija nego na posljednjim susretima. Iako bez većeg ofenzivnog učinka, što se i moglo pretpostaviti kad se znalo da su Stanišić i Gvardiol na bekovima.

Hrvatski izbornik je nakon sat vremena igre izvukao Luku Ivanušeca da ga sačuva za utorak i poslao na teren Marija Pašalića. Josip Šutalo imao je šut glavom nakon slobodnog udarca kojeg je vratar Ozols izbacio preko grede.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Na to je došao udarac Marija Pašalić i još jedna obrana vratara pa debitantski ulazak Marca Pašalića umjesto Kramarića u 80. minuti. Do kraja je još Majer pokušao iz okreta iznenaditi čuvare mreže, pa je Marco Pašalić pogodio vratnicu…

Latvija je apsolvirana sa sedam golova u dvije utakmice, to je po kvaliteti i realno, ali za to je trebao ozbiljan ulazak u susret koji se dogodio. Šteta što nije bilo rješenja da se i u drugiom dijelu učini više, ali po teškom terenu nije ni bilo lako igrati. Barem se Dalićevi momci nisu previše iscrpili. To moraju pokazati u utorak.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Bravo, Vatreni! U utorak protiv Armenije (20.45, stadion Maksimir) treba samo ovjeriti ulaznicu za četvrto veliko natjecanje pod vodstvom Zlatka Dalića.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar