HRVATSKA: Od danas vrhunski sportaši ponovno na treninzima

HRVATSKA: Od danas vrhunski sportaši ponovno na treninzima

Od danas oko 3000 vrhunskih sportaša i sportašica u Hrvatskoj vraća se treninzima.

Prema detaljnim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite dopušteno je treniranje sportašicama i sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

Ovim mjerama nisu obuhvaćeni sportaši i sportašice koji se nalaze u ostalim kategorijama kao na primjer oni iz treće kategorije koji su u individualnom sportu redom državni prvaci u svojim kategorijama.

– Ako idemo na sljedeći nivo, znači treću kategoriju sportaša, odnosno klubove drugog i nižeg ranga, to je još 20 i više tisuća sportaša. Hajdemo najprije vidjeti što će se događati. Pratiti epidemiološku situaciju, pratiti koliko se sportaši doista pridržavaju mjera koje je izdao Zavod za javno zdravstvo. Već u sljedećim fazama bit će vjerojatno dodatnih odluka ili dopuna odluka o treniranju sportaša drugih kategorija, rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak.

Rukometaše početkom radnog tjedna neće se moći samo vidjeti na ulaznim vratima, a otvaraju se i bazeni.

– Odlične vijesti, od ponedjeljka trebamo početi s treninzima. Da je otvoreni bazen bilo bi puno lakše organizirati, igrači ne mogu dolaziti u opremi iz auta, to bi bilo malo neobično, no presvlačit će se na tribinama, rekao je direktor HAVK Mladosti Milorad Damjanić.

hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar