Hrvatska opet dobila Srbiju, Domagoj Duvnjak rukometaš godine

Hrvatska opet dobila Srbiju, Domagoj Duvnjak rukometaš godine

Hrvatski rukometaši pobijedili su Srbiju i u drugoj pripremnoj utakmici prije odlaska na SP u Katar.

U petak su u Umagu slavili sa 35-28, u subotu su u Rijeci bili nešto “nježniji” pobijedivši s 34-30 (16-14).
 

Pobjeda u pripremnoj i prijateljskoj utakmici ima tek statističku vrijednost, ući će kao takva u almanahe reprezentacije.No, važnije od toga je ipak to što su svi reprezentativci teren dvorane u Zametu napustili “živi i zdravi”.

Najgore od svega što se u ovoj utakmici moglo dogoditi je da se, samo tri dana uoči polaska u Katar, ozlijedi neki od ključnih igrača.

Izbornik Goluža ostao je, srećom, pošteđen takvog neželjenog scenarija.

 

Da, igrači obje momčadi prvenstveno su pazili da se ne ozlijede, rukomet je stoga bio u drugom planu.

Važnije od oba dijela utakmice, bilo je zapravo poluvrijeme tijekom kojeg su proglašeni nabolji u 2014. u izboru Sportskih novosti (novinara koji prate rukomet) i organizaciji HRS-a najboljim je ukupno treći put proglašen Domagoj Duvnjak ispred Reanata Sulića kojeg nema u reprezentaciji i Mirka Alilovića

– To je obaveza uoči početka SP-a, no zasluge ide na račun mojih suigrača, to nije plod samo mojeg rada i zalaganja. Nadam se da mogu do “treće sreće”, zaključio je Domagoj koji je u mlađim dobnim kategorijama baš u Kataru osvojio dva srebra. Treća sreća značila bi pobjedu u finalu i zlato, no, Domagoj ga nije želio najaviti:

– Idemo na početku pobijediti Austriju…ponovio je sve ono što su većina igrača i izbornik bezbroj puta ponovili.

Andrea Penezić uzela je sedmi uzastopni naslov najbolje rukometašice, uvjerljivo ispred Marte Žderić i Sonje Bašić…Matija Gubica i Boris Milošević šesti su puta zaredom izabrani najboljim sudačkim parom dok je izbornik Slavko Goluža opet trener godine.
jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar