Hrvatska pojačava kontrolu granica s BiH

Hrvatska pojačava kontrolu granica s BiH

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je kako je zbog terorističkog napada na policiju u Zvorniku pojačana kontrola duž cijele granice s BiH.
 

On je rekao kako je, odmah po dobijanju informacije o napadu na policijsku postaju u Zvorniku, direktor hrvatske policije Vlado Dominić naložio pojačano postupanje duž cijele granice s BiH."Posebno su pojačane mjere kontrola granice, prilikom obavljanja granične kontrole, kontrole osoba, vozila i prtljaga, a poduzimaju se i druge mjere u unutrašnjosti policijskih uprava s ciljem spriječavanja mogućih ugrožavajućih situacija", istaknuo je Ostojić.

On je naveo kakoje pojačano postupanje naloženo i službama nadležnim za prevenciju terorizma, te da je policijskim službenicima posebno skrenuta pozornost da vode računa o samozaštiti.
Ostojić je podsjetio kako je još u siječnju, nakon terorističkog napada u Parizu, donio odluku o osnivanju Radne skupine za praćenje problematike, prevencije i suzbijanja terorizma, javili su hrvatski mediji.
"Hrvatska policija na regionalnoj razini kontinuirano sudjeluje u policijskoj suradnji i razmjeni informacija s ciljem uspješnog suprotstavljanja terorizmu", kaže on.

Ostojić je napomenuo kako je prošloga tjedna Dubrovniku održan sastanak policijskih čelnika susjednih zemalja, gdje je jedna od tema bila sigurnosni izazovi u vezi s terorizmom.
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar