Hrvatska: Policija počela vraćati putnike iz Srbije i BiH koji nemaju neodgodiv razlog

Hrvatska: Policija počela vraćati putnike iz Srbije i BiH koji nemaju neodgodiv razlog

Nakon što je došlo do novih slučajeva zaraze, a da su pritom većinom vezane za te zemlje, odmah u četvrtak počeli smo provoditi intenzivnije kontrole, kaže Božinović…

Putnici koji su iz Srbije i Bosne i Hercegovine tijekom posljednja dva dana pokušali ući u Hrvatsku, a da pritom nisu imali valjani razlog potkrijepljen dokumentacijom, vraćeni su s granice u svoju zemlju. Rezultat je to postroženja mjera na graničnim prijelazima s tim zemljama, s kojima je povezana većina novooboljelih u Hrvatskoj u posljednjih tjedan dana.

Potvrdio je to za Jutarnji List ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović, koji je istaknuo da su pojačane kontrole na tim granicama te se striktno kontroliraju propisane mjere.

– Nakon što je došlo do novih slučajeva zaraze, a da su pritom većinom vezane za te zemlje, odmah u četvrtak počeli smo provoditi intenzivnije kontrole. Svatko tko želi ući u Hrvatsku mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumentaciju koja to potkrepljuje, poput gospodarskog interesa za našu zemlju – rekao je Božinović i naglasio kako Hrvatska prema Srbiji i BiH nikad nije u potpunosti otvorila granice kao što je to učinjeno prema deset europskih zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar