Hrvatska pomogla rukometašima, bh. mediji ‘zaboravili’ o tome pisati, Komšić u šoku

Hrvatska pomogla rukometašima, bh. mediji ‘zaboravili’ o tome pisati, Komšić u šoku

Rukometaši Bosne i Hercegovine s tri poraza završili su svoj debitanski nastup na Europskom prvenstvu.

Sam dolazak na smotru najboljih europskih reprezentacija bio je veliki uspjeh za izabranike Bilala Šumana, a u veoma jakoj skupini sa Norveškom, Portugalom I Francuskom teško je bilo očekivati plasman u nastavak natjecanja.

Bh. rukometaši pokazali su veliko zajedništvo i borbenost na terenu, pa stoga zaslužuju sve pohvale.
Bosna i Hercegovina je država u kojoj sportaši nemaju adekvatnu potporu, a to su na svojim leđima najbolje osjetili rukometaši čiji je nastup na Europskom prvenstvu bio pod znakom pitanja.

Uz dosta problema koji prate rad Rukometnog saveza BiH za nastup na EP-u osiguran je novac za zrakoplovne karte i hotel, ali ne i za pripreme. Tada je u pomoć priskočio Hrvatski rukometni savez koji je omogućio odlazak bh. reprezentacije na Croatia Cup, pripremni turnir u Poreču.

Nažalost, u većini medija ova informacija nije istaknuta, ali isto se čini kada se želi diskreditirati Hrvatsku i njezine odnose prema Bosni i Hercegovini.

Najbolji bh. rukometaši svojim odnosom prema državi zaslužili su potporu političkog vrha, odnosno aktualnog predsjedatelja Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

On za nastup bh. rukometaša na Europskom prvenstvu nije pokazao previše zanimanja, pa mu je slučajno ili ne promaknula informacija kako je Hrvatska pomogla Rukometnom savezu BiH.

Komšić u svojim izjavama veoma često kritizira Hrvatsku i njezine političke dužnosnike. Sportski potez Hrvatskog rukometnog saveza nije komentirao, jer mu očito ne ide u prilog istaknuti hvalevrijednu gestu susjedne države.

No, nije samo Komšić u drugi plan ‘gurnuo’ pomoć Hrvatske, to su uradili i bh. mediji sa sjedištem u Sarajevu. Nitko od njih nije uputio ni riječ pohvale prema HRS-u, što dovoljno govori kako isti objektivno izvještavaju o odnosima BiH i Hrvatske.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar