• Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale!
  • Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale!
  • Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale!
  • Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale!

Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale!

Hrvatska je pobijedila Srbiju 12-11 u polufinalu Svjetskog prvenstva i ušla u subotnje finale. Nakon sedam godina napokon smo zaustavili taj crni niz, a sada idemo po zlato protiv Mađara

Činilo se kao nemoguće. Na kraju krajeva, sedam godina nismo ih pobijedili na velikim natjecanjima, a oni su bili prvaci – svega. Ali ovaj četvrtak i tomu je došao kraj. Hrvatska je pobijedila Srbiju u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu 12-11 i osvojila medalju!

Maro Joković i Sandro Sukno zabili su po tri gola za Hrvatsku, a dva su dodali Luka LončarAndro Bušlje i Ante Vukičević. Nezaustavljiv je bio Andrija Prlainović kod Srba s čak šest komada, ali to nije bilo dovoljno “delfinima”, baš kao ni dva gola Duška Pijetlovića.

Strašno teška i nezvjesna bila je utakmica u Budimpešti. Obrane su bile briljantne i teško se dolazilo do golova, no u takvom odnosu snaga ipak smo bili bolji za jedan gol i pokazali veliki karakter nakon što smo većinu utakmice hvatali gol ili dva zaostatka.

Srbi su prvi došli do prednosti preko Andrije Prlainovića, a Hrvatska se vratila doslovno u zadnjoj sekundi golom najboljeg igrača Sandra Sukne. U drugoj dionici potpuno se razbuktalo, igralo se ritmom gol na gol u kojem smo se ponovno vratili u egal na samom kraju četvrtine. Ovaj put strijelac je bio Andro Bušlje.

Kad god je zaštekalo u nastavku, imali smo novog junaka koji je preuzimao odgovornost. Sukno je bio nezaustavljiv, a u prijelomnim trenucima pridružio se i Maro Joković. Prvo vodstvo dočekali smo tek četiri minute prije kraja kad je Ante Vukičević zabio za 11-10. Otad smo još malo digli razinu igre, a pobjednički gol zabio je jedan od najiskusnijih pojedinaca, Maro Joković.

Hrvatska će tako u subotnjem finalu od 20:30 igrati protiv domaćina Mađarske koja je nešto teže od očekivanog svladala Grčku 7-5. Prije deset godina u Melbourneu preko Srbije smo izborili finale i nakon produžetaka svladali Mađarsku, neka tako bude i ovaj put…

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar