Hrvatska protiv Njemačke lovi četvrtfinale SP-a

Hrvatska protiv Njemačke lovi četvrtfinale SP-a

Hrvatska U-17 nogometna reprezentacija večeras od 21 sat igra susret osmine finala SP-a protiv Njemačke. Ovo je velika utakmica za izabranike Darija Bašića, možda i najveća u njihovoj dosadašnjoj mladoj karijeri.

Nakon dva uvodna remija protiv domaćina Čilea i SAD-a, svu kvalitetu i vrijednost kadetska reprezentacija Hrvatske pokazala je u trećem, odlučujućem kolu protiv aktualnog svjetskog prvaka Nigerije.

Nakon što su s 2:1 srušili svjetske prvake, uslijedilo je veliko slavlje, a i apetiti su porasli. Izbornik U-17 reprezentacije Dario Bašić smiruje uzavrele strasti adolescenata i spušta lotpu na zemlju. Veliki kapaciteti koje ova generacija posjeduje izašli su na vidjelo i sad naš tabor ima samo jedan cilj. Srušiti Njemačku i dohvatiti četvrtfinale.

Utakmica s Nigerijom bila je jedna briljantna predstava naših kadeta. Nigerijski nogometaši nisu imali riješenja za nogometnu rapsodiju mini kockastih čija igra je išla ponajviše na pogon fantastične desetke, kapetana momčadi Nikole More koji je s dvije briljantne asistencije bacio na pleća svjetske prvake i završio u medijima diljem svijeta. Moro je bio ključan čovjek preokreta protiv Nigerije, piše Net.hr.

“Prvaci nisu uspijeli parirati sjajnog igri Hrvatske, koja je imala viziju i išla na pogon More. On je podignuo igru svoje reprezentacije na viši nivo. Igra onako kako igraju njegovi idoli, veličanstveno, magično. Na dresu nosi broj deset, isto kao njegovi idoli Messi, Ronaldinho i James”, pisali su novinari službene stranice FIFA-e nakon pobjede protiv Nigerije.

Dvije je vratnice tada pogodio Josip Brekalo, koji je u trećem kolu i ključnoj pobjedi nad Nigerijom potom postigao izjednačujući gol.

“Gol, pobjeda i plasman u osminu finala svakako su isprali sjećanja na nesreću s vratnicama jer u konačnici smo prošli skupinu, što je bio naš prvi i najvažniji cilj”, rekao je mladi reprezentativac za službene stranice HNS-a.

Kako se suprotstaviti Njemačkoj, pri čemu će upravo vezni igrati izrazito važnu ulogu? Moro i Brekalo biti će glavni aduti izbornika Bašića koji samo želi da Moro bude fokusiran isključivo na Nijemce, a manje na to tko se kako osjeća u reprezentaciji, da li su svi zadovoljni, sretni.

Da, Moro je mladić koji puno toga nenogometnog nosi na svojim leđima. Bašić mu pokušava objasniti da to nije njegova briga, da ne treba biti on taj koji će sve nositi na svojim leđima, da to nije dobro za njega, da bude koncetriran samo na utakmice. Kad smo kod utakmice, koji je recept za Nijemce?

“Recept je isti kao i uvijek, a to je da igramo svoju igru s puno trke te da imamo brzi protok lopte. To nam je do sada omogućavalo stvaranje brojnih prilika”, kaže Brekalo.

Plasman U-17 reprezentacije u osminu finala SP-a odjeknuo je u Hrvatskoj i čitava domovina je uz njih.

“Poručujemo im da nam njihova podrška puno znači te da ćemo dati sve od sebe kako bismo ih ponovno učinili ponosnima”, završio je Brekalo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar