ŠIROKI BRIJEG: Hrvatska republikanska stranka traži ostavku Mirka Vasilja

ŠIROKI BRIJEG: Hrvatska republikanska stranka traži ostavku Mirka Vasilja

Hrvatska republikanska stranka Široki Brijeg uputila je priopćenje za medije o navodnoj profesionalizaciji mandata Mirka Vasilja u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Prema podacima dobivenim iz Skupštine HNŽ-a kako je Mirko Vasilj(ispred liste Hrvatske republikanske stranke, a kao predsjednik Neovisne Čapljinske stranke) izvršio profesionalizaciju mandata u Skupštini HNŽ-a ostali smo zapanjeni i krajnje razočarani.

Dotični Mirko Vasilj, koji je bez odluke Sabora stranke postao član predsjedništva HRS-a, a prije nekoliko mjeseci postao i članom HRS-a, prekršio je Programsku deklaraciju HRS-a koja jasno propisuje kako članovi stranke neće profesionalizirati mandate ako su to u mogućnosti. Ne samo da je iznevjerio nego je izmanipulirao i prevario birače koji su mu vjerovali.

Citiramo dio Programske deklaracije HRS-a koji jasno propisuju navode koji potvrđuju navedene a koja je dostupna na stranica HRS www.hrsbih.org:

Onemogućavanje profesionalizacije statusa zastupnika i oduzimanje većine privilegija parlamentaraca i javnih dužnosnika. Samo onemogućavanjem profesionalizacije statusa zastupnika primjerice u županijskim skupštinama… Izabrani dužnosnici HRS-a pismeno odustaju od profesionalizacije statusa u zakonodavnim tijelima vlasti na svim razinama.’

Kršenjem vlastitog programskog načela pojedinci unutar HRS-a dokazuju da nisu ništa bolji od vladajućih struktura koje toliko napadaju. Od Mirka Vasilja tražimo odgovor je li ova informacija točna i ako je točna da istovremeno ustupi ostavku na mjesto zastupnika Skupštine HNŽ-a, a od Predsjedništva HRS-a tražimo da istog liše članstva u HRS-u zbog kršenja Programske deklaracije.

Također, spomenuti Mirko Vasilj, još kao Predsjednik ČNS-a je postao član Predsjedništva HRS-a što je nespojivo, a sve pod palicom Slavena Raguža, Slavena Bevande i Silvija Bubala čime su prekršili Statut HRS-a s ciljem postizanja dominacije u Predsjedništvu postavljanjem nelegitimnih članova u isto. Statut HRS-a jasno ukazuje kako se Predsjedništvo bira isključivo na Saboru HRS-a, a ne (samo)voljom pojedinaca.

Na  skorašnjem najavljenom Saboru HRS-a od spomenutih osoba tražit ćemo ostavke i zbacivanje iz stranke.

Ne smijemo i ne želimo dopustiti da Hrvatska republikanska stranka, jedina oporbena stranka kod Hrvata u BiH, bude talac pohlepnih pojedinaca koji krše Statut i Programsku deklaraciju vlastite stranke.

Izvarani članovi HRS-a

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing