Hrvatska s 2 milijuna kuna pomaže 115 subjekata

Hrvatska s 2 milijuna kuna pomaže 115 subjekata

Temeljem provedenog Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u cilju ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu, a na prijedlog Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donesena je Odluka o dodjeli financijske potpore.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Na Javni poziv koji je bio otvoren od 15. veljače do 18. ožujka 2019. godine, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske zaprimio je 705 prijava u kategorijama neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci. Odobrena je pomoć za ukupno 115 subjekata i ugroženih pojedinaca, a tko će sve dobiti novac iz proračuna Hrvatske, u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna.

Ovdje možete pogledati kako su raspodjeljena sredstva: Odluka o raspodjeli sredstava

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar