Hrvatska šesta na SP-u: Najgori plasman Kauboja na SP-ima još od davne 2002.

Hrvatska šesta na SP-u: Najgori plasman Kauboja na SP-ima još od davne 2002.

Iako smo prije SP-a svi mislili da su naši rukometaši sposobni za najveće domete, izabranici Slavka Goluže morali su se zadovoljiti šestim mjestom u Dohi. Najgori je to plasman reprezentacije nakon 2002. godine.

U tih zadnjih 13 godina, bili smo dvaput peti, nekoliko puta četvrti, a najčešće smo doma dolazili s nekim odličjem.
 

Za nadati se je da su u HRS-u svjesni da nismo na dobrom putu i da nešto pod hitno treba mijenjati.

Nakon poraza od Poljske, koji ih je izbacio iz igre za odličja, Duvnjak i suigrači vratili su se pobjedničku kolotečinu slavljem nad Njemačkom, no katarsku su ekspediciju ipak završili porazom protiv Danske 24-28.

Ukupno gledano, igrali su osrednje, pobijedili su momčadi koje su morali pobijediti, a izgubili od dviju jakih momčadi, no ipak momčadi od kojih su objektivno po imenima jači.

Kako su igrali na cijelom prvenstvu, bolje je da se nisu susreli s Francuzima ili Španjolcima jer je pitanje kako bi se proveli u utakmicama s trenutačno najboljima.

Za malo podsjećanje, Danci su nas pobijedili na dva uzastopna polufinala na velikim natjecanjima, na SP-u u Španjolskoj 2013. te na EP u u Danskoj prošle godine, i bila je ovo prilika makar za mali revanš iako ovaj ogled u razigravanju za peto mjesto nije imao istu težinu.

Početno ispitivanje snaga trajalo je desetak minuta, no zatim su Danci sa nekoliko uzastopnih pogodaka došli do osjetne prednosti (8-4) i natjerali Golužu na time-out. Nakratko je pomoglo, kao i nekoliko puta na SP-u, no bilo je to zatišje kratka daha jer su Danci izbušili Alilovića, a zatim i Ivića kojeg je Goluža stavio u igru kao potencijalnog spasitelja.

Imali su i šest minusa, ali ih je nešto bolja igra u završnici prvog dijela spasila od potopa za 11-15 na poluvremenu.

Pokušavali su naši u drugom dijelu, Goluža je rotirao, uveo Horvata, Ninčevića, Stepančića, došlo se opet na dva minusa, no onda je Hansen “poludio” i zabio par u nizu.

Još su jednom naši smogli snage, da ugroze Dance, no više od toga nisu mogli…
Hrvatska-Danska  24-28
sportske.jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar