Hrvatska, Srbija i Slovenija idu u finale Eurosonga 2024

Hrvatska, Srbija i Slovenija idu u finale Eurosonga 2024

Hrvatska, Srbija i Slovenija zemlje su iz orkuženja koje su se u utorak izborile za sudjelovanje u finalu 68. izdanja izbora za pjesmu Europe. Izbor za pjesmu Europe ove godine održava se u Švedskoj. Baby Lasagna kao predstavnik Hrvatske nastupio je s pjesmom ”Rim Tim Tagi Dim” te je tijekom nastupa ostvario velike ovacije publike. Baby Lasagna uoči Eurosonga ostvario je sjajan uspjeh na Eurosong kladionicama.

Srbijanska predstavnica bila je Teya Dora s pjesmom ”Ramonda”, dok je Sloveniju predstavljala Raiven s pjesmom ”Veronika”. Uz Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju, u finale idu još i Portugal, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska i Luksemburg. Izravan plasman u finale imaju Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Španjolska, Italija i Švedska, kao zemlja domaćin.

Prve polufinalne večeri nastupilo je 15 zemalja u natjecateljskom dijelu programa. Druga polufinalna večer na redu je u četvrtak, 9. svibnja, kada nastupa 16 zemalja. Bosna i Hercegovina i ove godine nije nastupila na ovom prestižnom glazbenom natjecanju. Razlog nemogućnosti nastupanja je zbog izrečenih sankcija Europske radiodifuzijske mreže (EBU) prema Radio televiziji BiH (BHRT).

Izvor: bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar