Hrvatska u drami izgubila u finalu Lige nacija

Hrvatska u drami izgubila u finalu Lige nacija

Nije bilo golova nakon regularnog dijela, ali ni nakon produžetaka pa su jedanaesterci odlučivali pobjednika.

Španjolska je tamo bila sretnija s ukupnih 5-4. Ključni penal promašio je Bruno Petković.

Na kraju regularnog dijela utakmice 0:0! Išlo se u produžetke i novu dramu!

Jednostavno ne ide bez stresa i drame s ‘vatrenima’. Dominirali smo u posjedu, pokušavali, ali u završnici pali. Upali smo u španjolski žrvanj, imali su protivnici dvije fenomenalne šanse, ali srećom preživjeli smo.

Prvo poluvrijeme

Španjolska je imala veliku šansu preko Gavija na početku, dominirali su prvih 20 minuta nakon čega Hrvatska preuzima palicu. U nekoliko navrata izigrali smo španjolsku obranu, Pašalić i Kramarić nisu uspjeli bolje reagirati u obećavajućoj situaciji i zabiti gol, a Ivan Perišić je dvaput pucao glavom, no Simon mu je skinuo oba puta.

Hrvatska je dominirala u drugom dijelu prvog poluvremena i to je ono što veseli. Nadamo se da će ih čudesni huk s tribina, gdje je više od 30 tisuća navijača, pogurnuti u nastavku do pobjede.

Sastavi

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izabrao je sastav za Španjolsku! Izbornik je eksperimentirao protiv Nizozemske, Perišić je zaigrao na lijevom beku, dok je Ivanušec popuno krilo, uz Vidu na stoperskoj poziciji. Eksperiment se ispostavio apsolutnim otkrićem, Hrvatska je nadigrala Nizozemce i plasirala se u finale. Odlučio je izbornik voditi se istim poučkom i za Španjolce, ali je ipak napravio jednu promjenu. Martin Erlić krenut će od prve minute umjesto Vide.

Hrvatska: Livaković – Juranović, Šutalo, Erlić, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Ivanušec.

Španjolska: Simon – Navas, Le Normand, Laporte, Jordi Albra – Rodri, Fabian Ruiz – Asensio, Gavi, Pino – Morata

Foto: Pixsell/Luka Stanzl

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar