Hrvatska u listopadu na Poljudu protiv Mađarske, a Hajduk pojma nema?

Hrvatska u listopadu na Poljudu protiv Mađarske, a Hajduk pojma nema?

Hrvatska i Mađarska igrat će 10. listopada u Splitu, odlučio je Hrvatski nogometni savez.

No, službena reakcija iz Hajduka je bila:

– Nismo dobili nikakvu službenu informaciju o toj vijesti, doznali smo je iz medija.

Kako taj odnos već dugo nije normalan, ali želja Zlatka Dalića, igrača i onih pravih navijača u Dalmaciji je ogromna, HNS je utakmicu u Splitu dogovorio bez Hajduka.

Pa tako s Poljuda neslužbeno poručuju da nemaju pojma o HNS-ovoj odluci, te da nikakvog sastanka na tu temu nije bilo od onog u Zagrebu u travnju.

Savez je utakmicu očito dogovarao s Gradom Splitom, koji je vlasnik stadiona.

Očito će oko ove odluke biti još puno priče…

“Vatreni” će, dakle, u kvalifikacijama za Euro 2020. ugostiti Mađarsku 10. listopada u Splitu i zaigrati u tom gradu prvi put nakon lipnja 2015., kad su s Italijom remizirali 1-1 pred praznim tribinama, uz iscrtanu svastiku na travnjaku, za koju nitko nije odgovarao!

Posljednji put pred publikom Hrvatska je u Splitu igrala u kolovozu 2012. protiv Švicarske, u porazu 4-2.

Podsjetimo, HNS je krajem travnja na tu temu održao sasatnak s predstavnicima Hajduka u Zagrebu, kako bi zakopao ratnu sjekiru i vratio reprezentaciju u Dalmaciju.

U ime Hajduka u sjedištu HNS-a bili su Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara, a ugostio ih je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

“Razgovarali su o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji pojverenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti”, priopćili su tada iz Hajduka.

U međuvremenu je ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR podnio Bruno Marić kako bi otvorio mogućnost da “vatreni” igraju u Splitu.

 

/Izvor: 24sata.hr/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar