• Hrvatska uvjerljivo protiv Kanade do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru
  • Hrvatska uvjerljivo protiv Kanade do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru
  • Hrvatska uvjerljivo protiv Kanade do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru
  • Hrvatska uvjerljivo protiv Kanade do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Hrvatska uvjerljivo protiv Kanade do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Hrvatska je bila uvjerljiva s 4:1 protiv Kanade u svojoj drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine!

Ovo je jedanaestorka koju je odabrao Dalić za Kanadu: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Livaja, Perišić. Dakle, u odnosu na prvu utakmicu, na klupu je preselio Vlašić, dok će u špici zaigrati Livaja. Kramarić bi, kao što smo najavili, trebao preseliti na desno krilo, poziciju koju je u prvoj utakmici Hrvatske protiv Maroka držao Vlašić.

90‘+4‘ – GOOOL!

Foto: Tom Dubravec Cropix

90‘ – Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

90‘ – Oršić gađa s ruba šesnaesterca – ravno u Borjana.

86‘ – Trostruka zamjena Vatrenih. Izlaze Luka Modrić, Ivan Perišić i Mateo Kovačić, posljednje će minute odigrati Mario Pašalić, Mislav Oršić i Lovro Majer. Dejan Lovren preuzet će kapetansku vrpcu.

84‘ – Luka Modrić i Kamal Miller dobili su žute kartone, nije baš najjasnije zašto.

78‘ – Dva zicera naših nogometaša! Perišić je još jednom napravio pomutnju i uposlio Kovačića čiji udarac s desetak metara blokiraju Kanađani – odbija se to do Brozovića, a njegov udarac brani Borjan!

Srušio se na travnjak nakon toga Ivan Perišić, možda je samo umor u pitanju… Čini se da će biti promjena izmjena.

77‘ – Hoilett pokušava iz daljine, više iz očaja, nije tu bilo prave opasnosti po Livakovića.

72‘ – Uz ‘standing ovation‘ izlazi dvostruki strijelac Andrej Kramarić, zamijenit će ga Nikola Vlašić.

Kod Kanađana dvije posljednje zamjene – Cavallini i Adekugbe umjesto Davida i Hutchinsona.

71‘ – Nova šansa Vatrenih! Modrić ubacuje s desnoga krila, a Kramarić za milisekundi kasni na taj ubačaj.

Foto: Anne Christine Poujoulat Agence France-Presse

70‘ – GOOOL! Perišićev fantastičan centaršut majstorski je primirio Kramarić i potom smireno pogodio suprotan kut za 3:1! Kakav je ovo potez bio Andreja Kramarića, pamtit će se ovaj gol…

66‘ – Modrić je nanizao nekolicinu Kanađana i iznio loptu s naše polovice, no potom je Gvardiolov dugačak pas prema Petkoviću bio prejak…

63‘ – Gvardiol je napravio (upitan) prekršaj na Daviesu u zoni udarca. Davies je i izveo taj slobodnjak – samo do živog zida.

62‘ – U momčadi Kanade izlazi Laryea, mijenja ga Junior Hoilett.

60‘ – Prva Dalićeva reakcija. Ušao je Bruno Petković umjesto Marka Livaje.

56‘ – Borjan griješi! Zaigrao se i dekoncentrirano predao loptu koja dolazi do Perišića, međutim ne može ofenzivac Tottenhama ozbiljnije ugroziti kanadskog vratara…

55‘ – Livaković! Opasno je pod gredu šutirao David, a Livaković se istaknuo fantastičnom intervencijom!

55‘ – Lovren dobiva žuti karton zbog nepotrebnog faula na Jonathanu Davidu.

Foto: Ozan Kose Agence France-Presse

54‘ – ZICER ANDREJA KRAMARIĆA! Modrić je probio desni bok i poslao povratnu, da bi Kramarićev opasan udarac uspio nekako refleksno obraniti kanadski vratar!

51‘ – Buchanan ruši Gvardiola i dobiva žuti karton.

50‘ – Uzvraćaju Vatreni! Kramarićev centaršut s desne strane preletio je sve u šesnaestercu, no zato natrčava Sosa iz drugoga plana, a na njegov novi sjajan ubačaj za centimetar je ‘prekratak‘ Perišić, uz puno muke izbija to vratar Borjan! Vrijedi spomenuti i da je cijelu akcije opet ‘zakuhao‘ izvrsni Kovačić.

49‘ – Velika šansa Kanade! Laryea je bio u šesnaestercu, odlučio se na povratnu glavom koju pravovremeno raščišćava Juranović. Nakon toga u posjed dolazi Osorio čiji projektil iz daljine prolazi malo pored gola!

48‘ – Na zagrijavanje su poslani Lovro Majer, Bruno Petković i Ante Budimir.

46‘ – Vraćamo se na Khalifa International stadion. Izbornik Zlatko Dalić ništa nije mijenjao, dok su u kanadskoj svlačionici ostali Eustaquio i Larin, zamijenit će ih Ismael Kone i Jonathan Osorio.

Foto: Igor Kralj Pixsell

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA – Šok na samome startu utakmice – brzonogi branič Bayerna i najveća kanadska zvijezda Alphonso Davies glavom je poentirao za prvi pogodak Kanade u povijesti svjetskih prvenstava (igrali su još samo na meksičkome Mundijalu 1986. i upisali tri poraza uz gol-razliku 0:5). Uzdrmani Vatreni pribrali su se sredinom poluvremena kada su povezali nekolicinu sjajnih akcija. Bolja igra Modrića, Kovačića i društva urodila je plodom kada je mrežu zatresao raspoloženi Kramarić. U samoj završnici opća euforija hrvatskih navijača – u strijelce se upisao i Marko Livaja. Nastavimo li ovako, upisat ćemo prva tri boda na katarskome SP-u.

45‘+5‘ – Spustili su gard Kanađani, sada je to očigledno. Perišić je opet pobjegao po lijevom krilu i tražio Gvardiola koji se iz drugog plana ubacio u šesnaesterac, uspijevaju to nekako raščistiti kanadski braniči.

45‘+4‘ – Livaja majstorski gura Perišića u šansu, međutim za djelić sekunde ‘kratak‘ je ofenzivac Tottenhama.

45‘+2‘ – Kramarić je raspoložen danas, sada je gađao ljevicom s dvadesetak metara malo preko gola…

45‘ – Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Foto: Antonin Thuillier Agence Frence-Presse

44‘ – GOOOL! Juranović se iskupio za one loše reakcije na početku, lukavo je iskoristio zbunjenost kanadske obrane i primijetio usamljenog Livaju na rubu šesnaesterca, a napadač Hajduka fantastičnim udarcem pogađa mrežu za preokret u Dohi!

40 – Traje kraći prekid jer se za nogu drži Eustaquio i leži na travnjaku. Nakon dvije minute nastavlja se utakmica.

38‘ – Opet je Kramarić osvojio ogroman prostor i prošao lijevim krilom, međutim sustigli su ga kanadski braniči.

Foto: Anne Christine Poujoulat Agence France-Presse

36‘ – GOOOL!

35‘ – Nova šansa! Kovačić fenomenalno gura Livaju u prostor, a njegov spretan udarac u padu nekako brani Borjan!

34‘ – Traje pritisak Vatrenih! Modrić i Livaja šutirali su s desetak metara, oba su se puta uspješno obranili Kanađani, i to u vidljivoj panici…

32‘ – Perišić je opet u šansi, no odlučio se na dribling koji ‘čita‘ Miller.

31‘ – Lovren radi prekršaj na Daviesu u zoni udarca. Srećom, nije bilo opasnosti nakon tog slobodnjaka – upravo je Lovren taj koji je raščistio situaciju.

Foto:  ADRIAN DENNIS Agence Frence-Presse

26‘ – GOL! Krasna akcija hrvatskih nogometaša! Modrić kratko daje za Brozovića koji sjajno vidi Livaju u vrhu napada, ofenzivac Hajduka isprve pronalazi Kramarića koji se driblingom rješava svojih braniča i potom maestralno pogađa suprotnu vratnicu… Nažalost, već je bila podignuta zastavica pomoćnoga suca, i to u trenutku kada je Brozović dodao Livaji. Šteta…

22‘ – Kovačić! Fantastičnim je potezom stvorio priliku Livaji, no sustiže ga Miller i bez prekršaja uspijeva ga omesti… Mateo je trenutno među najboljim hrvatskim pojedincima.

21‘ – Sosa fantastično presijeca jednu kanadsku akciju i traži Modrića u šesnaestercu – nažalost, Luka loše štopa… Sijevnula je nova kontra Kanade nakon katastrofalne Juranovićeve reakcije, na kraju Gvardiol i Brozović moraju spašavati.

18‘ – Još jedna brza kontra Kanađana, Buchanan atraktivno petom gura u prostor, srećom koncentriran je Gvardiol.

17‘ – Priključio se i Joško Gvardiol napadu Vatrenih. Vidi se da imamo inicijativu, nametnuli smo i svoju igru, no strahovito su brzi Kanađani, to je njihov forte… Sada je nakon dugačke akcije Perišić nastojao ‘slomiti‘ svog braniča, međutim napravio je prekršaj u napadu.

12‘ – Centriraju Modrić pa Sosa, obojica s lijeve strane i obojici su pokušaji blokirani. Bude se pomalo Vatreni…

10‘ – Perišić centrira u peterac, ali nakon toga nisu se najbolje razumjeli Modrić i Kramarić.

9‘ – Larin prima jedno opasno dodavanje u našem šesnaestercu, stiže ga zatvoriti Gvardiol, no već je i bilo označeno zaleđe.

7‘ – Kramarić je dugo ‘vagao‘ Laryeau te potom dobro centrirao, odbilo se to od bloka do vratara Borjana koji uz manje poteškoća uspijeva primiriti ovaj nezgodan ubačaj.

5‘ – I dalje pritišću Kanađani… Čini se kao da su od samoga starta krenuli na sve ili ništa.

Foto: PATRICK T. FALLON Agence France-Presse

2‘ – GOL! Sve je krenulo od vratara Borjana… Dugačko dodavanje lijepo je primirio Larin i gurnuo za Buchanana u stranu – njegov je pak idealan centaršut iskoristio branič Bayerna Alphonso Davies koji između Lovrena i Juranovića zabija prvi kanadski gol u povijesti svjetskih prvenstava! Katastrofalno je reagirala cjelokupna momčad Vatrenih, teško je odrediti samo jednoga krivca…

Drugi je to najbrži pogodak koji je Hrvatska primila na svjetskim prvenstvima (68 sekundi), brži je bio samo pogodak koji nam je zabila Danska 2018. (57 sekundi).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing